HEKS-programok

HEKS - További hírek

Kincsek nyomában – Film a Magyarcsanádi Református Általános Iskoláról

A Magyarcsanádi Református Általános Iskola néhány éve még olyan dolgokkal küzdött, mint bármely más oktatási intézmény hazánk leszakadó régióiban. A délkelet-magyarországi településen magas volt a lemorzsolódás, a diákok tanulmányi eredményei és a tanárok motivációja is sok kívánnivalót hagyott maga után. Az iskola tanulói azonban ma már országos versenyeredményekkel büszkélkednek, a pedagógusok pedig újra megtalálták hivatásuk célját és értelmét. Varázsütés? Aligha. Megfeszített munka és szemléletváltás annál inkább. Íme a történet, hogyan vált egy református iskola problémákkal küzdő intézményből a befogadás, az inklúzió egyik példájává.

Pályázati felhívás – HEKS Inkluzív iskolai program 2022

Az inkluzív iskolai program 2017 óta működik a HEKS (Svájci Protestáns Egyházak Segélyszervezete) és a Magyarországi Református Egyház közötti megállapodás értelmében. A program egy intézményfejlesztési folyamatot kínál az intézmények számára, mely során szakmai és anyagi támogatást nyújt a hátrányos helyzetű és/vagy cigány gyermekek tanulásszervezésének, az iskolai konfliktusok kezelésének elősegítésére.

Eredményhirdetés: Karácsonyi képeslaptervező-pályázat

Az Országos Református Cigánymisszió és a HEKS Roma Program közös, karácsonyi képeslaptervező-pályázata hatalmas sikernek bizonyult - több mint hetven alkotás érkezett a felhívásra tizenegy intézményből - íme, a végeredmény!

Krisztusi attitűd az oktatásban

Szeptembertől új mentorcsapat kíséri a Magyarországi Református Egyház HEKS-támogatással megvalósuló inklúziós programjában részt vevő iskolák intézményfejlesztését. Pintérné Lázok Orsolya, a Pécsi Református Kollégium Nagyharsányi Általános Iskolájának igazgatója és pedagógustársa, Gál Zsolt régóta kutatják és alkalmazzák az inkluzív módszereket, melyek nemrég a társintézmények hálózati találkozóján kerültek terítékre.

Mindig ajándék, amikor Isten arra hív, hogy gondoljam át a szolgálatomat

Kétnapos, interaktív műhelymunkán vettek részt a cigánymissziós gyülekezeti programokat HEKS-támogatásból megvalósító református lelkészek és munkatársaik Budapesten, szeptember 24-25-én. A szakmai munka fókuszában az érzékenyítés, a romológiai tudás szélesítése, illetve a cigányság és keresztyénség kapcsolatának mélyebb megismerése állt.

Pedagógiai tanácsadói szolgáltatót keres a HEKS-MRE inkluzív iskolai programja

A pályázat feltételei közé tartozik többek között az inkluzív iskolafejlesztésben szerzett tapasztalat, kiváló interperszonális és kommunikációs készségek, korábbi tapasztalat és ismeret hátrányos helyzetű és/vagy roma származású gyerekekkel való munkában, jó angol nyelvtudás, illetve magas szintű coaching és facilitációs készségek.

További tartalmak a témában