Cigánymisszió

Cigánymisszió a Magyarországi Református Egyház eseményein

DSC_0201-3.jpg

Stratégiánkkal összhangban – melynek alapján az MRE gyülekezetei missziói identitásukban megerősödnek, a cigányság befogadására nyitott és integráló, Istent dicsőítő közösségekké válnak – igyekszünk jelen lenni egyházunk országos és regionális rendezvényein egyaránt.

A Cigánymisszió szervezetten először 2013-ban mutatkozott be a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozón, azóta pedig színesebbnél színesebb programokra invitálhattuk a résztvevőket a többnapos fesztivál során: cigány lecsó-, bodag-, illetve káposzta-kóstolás, koncertek, cigány népviselet-bemutatók, koncertek, táncházak, roma holokauszt-drámaelőadás, művészeti programok, bizonyságtételek, gyülekezeti bemutatkozások.

A Magyar Református Egyház – az anyaországi, illetve határon túli magyar református egyházak – 2009-ben tartotta első Egység Napját, melynek öt, illetve tízéves évfordulóján egyaránt saját faházzal és programokkal volt jelen az Országos Református Cigánymisszió. Amíg a színpadon a dicsőítésé és az örömzenélés volt a főszerep, a faháznál szolgálatainkkal és munkatársainkkal ismerkedhettek meg a résztvevők. De üzenhettek imafánkon keresztül, játszhattak a Wáli István Református Cigány Szakkollégium Habiszi – Cigány kulturális társasjátékával és Romani Design-workshopon vehettek részt.

Az Országos Református Cigánymisszió az országos egyházi rendezvények mellett szoros kapcsolatot ápol a Református Pedagógiai Intézettel, a Diakóniai Iroda felzárkózásért felelős részlegével, illetve a Magyar Református Szeretetszolgálati Alapítvánnyal. Az együttműködés keretein belül szakmai konferenciákon veszünk részt, illetve új ismeretekkel, jó gyakorlatokkal gazdagítjuk egymást a cigány, illetve hátrányos helyzetű közösségekben végzett szolgálattal kapcsolatban.

Cigánymisszió a Magyarországi Református Egyház eseményein - Hírek

DSC_0201-3.jpg

Isten ügyéért jó együtt lenni

Újraegyesülésének tizedik évfordulóját ünnepelte május 18-án, szombaton a Magyar Református Egyház. Az Egység Napjára több ezren látogattak el nem csak a Kárpát-medencéből, de egész Európából, és a tengerentúlról is. Az eseményen bemutatkoztak egyházunk szervezetei, intézményei és missziói szolgálatai is, a Cigánymisszió pedig amellett, hogy saját faházzal volt jelen Debrecenben, a Nagyszínpad programjai között is bemutatkozhatott.

Tovább a cikkhez

Cigánymisszió a Magyarországi Református Egyház eseményein - További hírek

További tartalmak a témában