Eseményeink

Cigánymissziós lelkésztovábbképzés

DA_CM_LTK_2020-26.jpg

Az Országos Református Cigánymisszió fontos céljának tekinti, hogy elméleti és gyakorlati, terepen hasznosítható tudást adjon a Magyarországi Református Egyház gyülekezeteiben szolgáló lelkipásztorok számára. Ennek érdekében szervezzük meg minden évben lelkésztovábbképzésünket, a cigánymissziós szolgálatot végző, illetve az iránt érdeklődő gyülekezeti vezetők számára.

A többnapos szakmai együttlét során a résztvevők előadások, kiscsoportos foglalkozások, kerekasztal-beszélgetések és interaktív feladatok segítségével mélyülhetnek el a cigánymissziós munkában, melynek fontosságát az MRE – az egyház Zsinata által elfogadott – Cigánymissziós koncepciója is kihangsúlyozza:

„Az egyház természeténél fogva missziói” – azaz a református gyülekezetek feladata a vonzáskörzetében élő cigány testvérek felé történő nyitás. Az egyházunk ezért arra törekszik, hogy „gyülekezetei befogadó, vegyes etnikumú, Istent dicsőítő közösségekké válhassanak, ahol a cigány gyülekezeti tagok is egyenrangú, fontos tagjai a közösségnek, és kultúrájuk visszahat a gyülekezetek kultúrájára.”

A Cigánymissziós lelkésztovábbképzésen minden évben más és más téma mentén haladnak a résztvevők, a hangsúly azonban mindig a missziológiai látás kialakításán, a terepen végzett munka bemutatásán, a szociális háló, a társadalmi elosztórendszerek és a református egyház kínálta lehetőségekről való tájékoztatáson van.

Cigánymissziós lelkésztovábbképzés - hírek

DA_CM_LTK_2020-46_1.jpg

A misszió nem választás kérdése

Cigányok között szolgáló, illetve a romamissziós munka iránt érdeklődő lelkészek számára szervezett továbbképzést az Országos Református Cigánymisszió Beregdarócon, március 2. és 4. között.

Tovább a cikkhez

Cigánymissziós lelkésztovábbképzés - További hírek

Nagy szükség van a lélek általi színesedésre

A tavalyihoz képest kétszer annyi jelentkező, jó gyakorlatok megosztása, műhelymunkák, bizonyságtételek, új ismeretek - röviden ezek jellemezték a Cigánymisszió 2019-es lelkésztovábbképzését,...

További tartalmak a témában