Eseményeink

Aranyhíd cigány vers- és prózamondó verseny

A nagyközönség által kevésbé ismert, ám annál gazdagabb cigány irodalmat hivatott népszerűsíteni a Magyarországi Református Egyház Aranyhíd cigány vers- és prózamondó versenye, melyre először 2019 áprilisában került sor.

A kétfordulós versenyre a református tanodák és iskolák pályázhatnak: a szakmai zsűri először online értékeli pályázatokat, melyek közül a legjobbak mutathatják be élőben előadásukat Budapesten.

A résztvevők pályázhatnak egyéni, illetve csoportos munkával, melyekben az ajánlott irodalomlistából, vagy szabadon választott verseket, meséket adhatnak elő a többi résztvevő, illetve a zsűri előtt.

Az arany, ezüst és bronz minősítések mellett a zsűri különdíjakat is kioszt az arra érdemes produkciók között.

Aranyhíd cigány vers- és prózamondó verseny hírek

Videó: Aranyhíd cigány vers- és prózamondó verseny

Tizenkét csapat, több mint hatvan fellépővel érkezett az ország minden részéből a roma irodalmat ünnepelni a negyedik Aranyhíd cigány vers- és prózamondó versenyre, melyre immár második alkalommal került sor a Budapest-Káposztásmegyeri Református Egyházközség templomában. A fiatalok roma költők és írók verseit, meséit adták elő, színvonalasabbnál színvonalassabb produkciókkal megörvendeztetve a közönséget. A négytagú, szakmai zsűri négy bronz, öt ezüst és három arany minősítésű oklevelet osztotta ki a csapatoknak, a tíz legjobb egyéni fellépő pedig különdíjat kapott.

Szívből jövő érzések versben megfogalmazva

Harmadik alkalommal szervezte meg az Aranyhíd cigány vers- és prózamondó versenyt az Országos Református Cigánymisszió, ezúttal a Káposztásmegyeri Református Gyülekezet templomában. A megmérettetésen tíz református tanoda és iskola vett részt, akik előadásaikért arany, ezüst és bronz minősítésű oklevelet kaptak – a zsűri három különdíjat is adott a fellépőknek.

További tartalmak a témában