Eseményeink

Országos Cigánymissziós Konferencia

Fontosnak tartjuk, hogy a Magyarországi Református Egyház gyülekezeteiben szolgáló cigány és nem cigány testvérekkel egy többnapos konferencia keretében együtt gondolkodjunk, tanuljunk egymástól, illetve épüljünk hitben, Istent dicsőítve.

Ezért szervezzük meg 2014 óta minden év őszén kb. 150 fő részvételével az Országos Cigánymissziós Konferenciát, melynek során egy adott témát járunk körül és dolgozunk fel kisebb csoportokban. A konferencia remek lehetőséget ad a találkozásokra, korábbi ismertségeink elmélyítésére, hitbeli testvéreinkkel való beszélgetésre.

Az esemény egészét átszövik a Kárpát-medence egészéről érkezett református cigányok dicsőítései, a közös imádkozás, igehirdetések hallgatása-feldolgozása, tapasztalatok-jó gyakorlatok cseréje, illetve a bizonyságtételek.

Országos Cigánymissziós Konferencia - hírek

20201013_134153.jpg

Kapcsolódás az isteni hálózathoz – Összefoglaló az Online Cigánymissziós konferenciáról

Ha egy szóval kellene jellemezni 2020-at, akkor az emberek többségének a koronavírus jutna eszébe, ha pedig ehhez kapcsolódó érzéseikről kérdeznénk őket, akkor az első helyen nagy valószínűséggel a félelem állna. Ezért döntött úgy az Országos Református Cigánymisszió, hogy Pál apostol Timóteushoz intézett üzenetét jelöli ki rendhagyó Online Cigánymissziós konferenciájának: „Nem a félelem lelkét adtak nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.” (2Tim 1,7).

Tovább a cikkhez

Országos Cigánymissziós Konferencia - további hírek

„Keresztyénként kiváltságosak vagyunk, de nagy felelősség bízatott ránk”

D. Szabó Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület nyugalmazott főgondnoka, a Bodrogközben alapított cigány gyülekezetek lelki vezetője igei gondolatait a berekfürdői Országos Cigánymissziós Konferencia szombati napján hallhattuk. Dani bácsi Isten igéjét a Példabeszédek könyvének 22 része, 6. verse alapján hirdette.

Szeretni és elfogadni feltétel nélkül

Örömteli, hogy egyházunk bővelkedik színes és reményteljes programokban az ifjúsági szolgálat terén, ám mégis kevés szó esik arról, hogy a személyes életünkben milyen példát mutathatunk a fiatalabb generációk számára, és hogyan vezethetjük őket Jézushoz. Az Országos Református Cigánymisszió éves konferenciáján e témákról gondolkozhatott a csaknem százötven résztvevő október 15. és 17. között, a berekfürdői Megbékélés Házában. A közösséget igei alkalmak, bizonyságtételek és csoportmunkák építették a három nap során.