Hírek

Állás: Magyarországi projektkoordinátort keres a HEKS (Svájci Protestáns Egyházak Segélyszervezete)

A munkatárs feladata a svájci szervezet ukrajnai háború kapcsán kezdeményezett humanitárius és menekültügyi projektjeinek, illetve a magyarországi cigányság közötti szolgálat támogatása és felügyelete.

A HEKS (Svájci Protestáns Egyházak Segélyszervezete) több mint harminc országban küzd az éhezés, a szegénység és az igazságtalanság ellen. Emellett a szervezet humanitárius segítséget nyújt a természeti katasztrófák és háborúk sújtotta területekről menekülők elől, illetve az egyház diakóniai szolgálatát támogatja Kelet-Európában és a Közel-Keleten.

A szervezet lassan tíz éve támogatja a Magyarországi Református Egyház romák és menekültek közötti szolgálatát. A gyülekezetekben zajló tanoda jellegű programok mellett a református általános iskolák befogadóbbá válását segíti, 2017-ben pedig a református menekültmisszió is csatlakozott a felkarolt programok közé.

A HEKS olyan magyarországi projektkoordinátort keres, aki szervezet ukrajnai programjaiért, a magyarországi romák és menekültek közötti szolgálatért, illetve a szomszédos országokban (Szlovákia, Szerbia, Ukrajna-Kárpátalja) zajló programokért felel, támogatja és felügyeli azok megvalósítását. A koordinátor a HEKS kelet-európai, közel-keleti programvezetőjének tartozik beszámolási kötelezettséggel, és szorosan együttműködik az ukrajnai programokat gondozó regionális csapattal és a kárpátaljai területi képviselőkkel, valamint a partnerszervezetekkel.

Az álláshirdetés részeletei ide kattintva érhetőek el.