Eseményeink

Országos Cigánymissziós Találkozó és Imanap

_vsz_dsc08346.jpg

1990 óta – az első, 1971-ben tartott londoni Roma Világkongresszus dátumához kapcsolódva – évente, április 8-án ünnepeljük a Nemzetközi Roma Napot, mely remek lehetőség a cigány kultúra népszerűsítésére, és a romákat érintő társadalmi ügyekre való figyelemfelhívásra egyaránt.

Az Országos Református Cigánymisszió az ünnephez kapcsolódóan minden év április elején szervezi meg az Országos Cigánymissziós Találkozó és Imanapot, fohászkodásra buzdítva a résztvevőket az európai cigányságért.

Az egynapos alkalmon több mint háromszáz református cigány vesz részt a Kárpát-medencéből, melynek 2014 óta minden évben a Káposztásmegyeri Református Gyülekezet temploma ad otthont. Az eseményre ellátogatók igehirdetések, prédikációk, tanítások által épülhetnek, közös dicsőítésbe kapcsolódhatnak be, illetve testvéreik személyes hangvételű bizonyságtételeiből nyerhetnek erőt életük megpróbáltatásaihoz.

A találkozó központi részét képezi a közös imádság, ahol néhányan a résztvevők előtt, az eseményre ellátogató testvérek pedig kiscsoportokban szólíthatják meg Istent, hálát adva a kegyelméért, a családért, a munkáért, és kérve őt testi-lelki egészségért, a cigányság helyzetének javulásáért.