Hírek

Módosult az Aranyhíd cigány vers- és prózamondó verseny kiírása

Mesét és verset olvasni és tanulni otthon is lehet, sőt most még több időnk jut rá. Ezért az Aranyhíd cigány vers-és prózamondó versenyünk céljait és a jelenlegi helyzet lehetőségeit figyelembe véve módosítjuk a 2020 tavaszi versenykiírást.

Nevezni a következő feltételekkel lehet:

- Bármely, a Magyarországi Református Egyház gyülekezetei által fenntartott tanoda tanulói küldhetnek be pályázatot.

- Az előadás nyelve magyar, romani (lovári) vagy beás nyelv, tematikája a klasszikus és kortárs cigány irodalom, cigány népköltészet. Hossza egyéni előadás esetén legfeljebb öt, testvérek esetében tíz perc legyen. A nyilvános ajánlott irodalmak listája az alábbi linkről tölthetőek le - kérésre egy bővebb listát is küldünk e-mailben.

- Az országos veszélyhelyzetre és a kijárási korlátozásokra való tekeintettel egyszemélyes, illetve testvérek által előadott produkciókat várunk, és a határidőt kitoltuk a költészet napjára, azaz 2020. április 11-re. 

Amennyiben a versenyt nem tudjuk Budapesten, a Magyarországi Zsinati Hivatalában megrendezni 2020. május 9-én, a zsűri a beérkezett videókat akkor is értékeli és díjazza! Az arra érdemeseket az Aranyhíd szervezői online is megosztják majd.

Kérjük, hogy mindenki otthon készüljön.

FONTOS!

A tanodák munkatársai beszéljék meg a diákkal és a szülővel, hogy a produkciót otthon vegyék fel telefonnal vagy kamerával. Majd a tanárral egyeztetve töltsék ki az ide kattintva elérhető jelentkezési lapot és a világhálóra feltöltött videó linkjét küldjék el az aranyhid2020@gmail.com címre.

Örömteli készülést kívánunk, és várjuk az előadásokat!