Hírek

Nézd vissza itt a berekfürdői Országos Cigánymissziós Konferencia hitmélyítő alkalmait!

Az október 15-17-i, háromnapos esemény keretét igehirdetések adták, melyekben a felkért lelkipásztorok a fő téma, a Jövő-be-fektetés köré építették fel gondolataikat.

„Mint a hős kezében a nyilak, olyanok a serdülő ifjak. Boldog az az ember, aki ilyenekkel tölti meg a tegzét: nem szégyenül meg, ha ellenségeivel van szóváltása a kapuban” – olvashatjuk az esemény egyik alapigejét a 127. zsoltárban, melyet Dani Eszter zsinati missziói irodavezető bontott ki péntek esti nyitó áhítatában. „A gyermek ajándék, de a róluk való gondoskodás sokszor lehet aggódással teli” – fogalmazott a lelkipásztor. „Isten azonban az egész történetét látja. Látja a gyermek életét és elhívását – azokét a fiatalokét, akiket ránk bízott és feladatunk, hogy kísérjük őket” – tette hozzá.

Dani Eszter igehirdetése:

A szombati nap igei alapját D. Szabó Dániel, a Bodrogközben található cigánymissziós gyülekezetek lelki atyja adta meg. „Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól” – olvasta az üzenetet a nyugalmazott tiszáninneni főgondnok a Példabeszédek könyvének 22. részéből. „Ez nem mást jelent, mint az üdvtörténet átadását a fiatalok számára – hogy Istennek mindannyiuk életére nagy terve van!” – szólt mindenki Dani bácsija a résztvevők felé.

Szabó Dani bácsi a Szentlélek segítségével rezzenéstlenül mondta el gondolatait, ám áhítata végén rosszul érezte magát, ezért le kellett támogatni a pulpitusról. Noha igemagyarázatát élőben közvetítettük, a videót az eset után méltósági okokból azonnal eltávolítottuk. Az áhítatot fentebb szerkesztve közöljük.

A 88 éves, de látható módon hihetetlenül aktív lelki vezetőhöz hirtelen felszökő vérnyomása miatt mentőt is kellett hívni, akik megfigyelésre és további vizsgálatokra a karcagi Kátai Gábor kórházba szállították. Dani bácsi vasárnaptól Miskolcon, lakóhelyéhez és szeretteihez közelebbi intézményben gyógyul - hordozzuk imádságban őt mihamarabbi felépülésért és a szolgálatba való visszatérésért!

A zárónapon egyedül a Biblia üzenetén és a Jézushoz vezető útra lépésen volt a hangsúly. A meghitt, néhol könnyekkel átitatott evangelizációs délelőttön Tóth Tamás hirdette Isten igéjét. A sátoraljaújhelyi lelkipásztor Máté elhívásáról szóló történet alapján tanította a résztvevőket. „Az Úr Jézus tudta, hogy mikor kell odállni egy emberhez, hogy azt mondja: ’Kövess engem!’” – fogalmazott.

„Máté úgy ugrott fel a vámszedők asztalától, mintha puskából lőtték volna ki: új remény támadt a szívében, hogy Jézus képes megváltoztatni őt. Fogjuk fel kegyelemnek, ha mélységbe kerülünk, Isten ugyanis ekkor tud leginkább megszólítani minket. Az Úr valakinek megszántotta már a barázdáit, másoknak még nem, de biztos vagyok benne, hogy ha eljön az alkalmas idő, akkor Jézus oda fog állni melléd!” – mondta.

Az evangelizációs alkalom és Tóth Tamás igehirdetése Facebook-élő közvetítésünkben:

Tudósításunk a nyolcadik Országos Cigánymissziós Konferenciáról:

Nyitókép: Vargosz