Hírek

Cigánymissziós programok a Csillagponton - Találj Rá(nk)!

Ahogyan az hagyománnyá vált, idén is érdekfeszítő programokkal várunk titeket a Magyarországi Református Egyház ifjúsági találkozóján, a 11. Csillagpont Fesztiválon – 2023. július 26-án és 27-én délután folyamatosan az MRSZ sátrában, de az SDG Református Diákmozgalom pavilonjában és a Multicsarnokban is ott leszünk!

CSP_CM_programok

Az Országos Református Cigánymisszió éppen tíz éve, a 2013-as mezőtúri Csillagponton mutatkozott meg először szervezetten egyházunk szűkebb és tágabb közvéleménye előtt, azóta pedig ott voltunk Tatán 2015-ben, Debrecenben 2017-ben, 2019-ben és 2021-ben, 2023-ban pedig Zánkán, az Erzsébet-táborban találkozhatsz munkatársainkkal.

Idén a Magyar Református Szeretetszolgálat ernyője alatt veszünk részt a fesztivál szerdai és csütörtöki napján, melyeket igyekeztünk színvonalas programokkal megtölteni az érdeklődők számára.

7805-csillagpont

Időponthoz kötött programjaink:

2023. július 26., szerda:

  • 14:30-15:45, SDG Pavilon – Ragadd meg az esélyt! Pódiumbeszélgetés tehetséggondozásról és a hátrányok leküzdéséről Kovács Dezdemóna Máriával, a Károli Gáspár Református Egyetem joghallgatójával, a Budapesti Református Cigány Szakkollégium tagjával.
  • 16:00-17:30, SDG Pavilon – Tedd le fájdalmaidat Krisztus keresztjéhez! - A kiengesztelődési szolgálat lassan egy évtizedes múltra tekint vissza Magyarországon, melyben sebeink kölcsönösen gyógyulhatnak. Te milyen sérüléseket hordozol? Mitől szeretnél megszabadulni? Csendesedj el megbékélési workshopunkon.
  • 17:30-19:00, Multicsarnok – Cigány táncház
    Tudod mi az a pergető? Mik a cigány táncok szabályai, mi a férfiak és a nők szerepe a táncban? Ismerd meg a különböző cigány táncfajtákat és kapcsolódj ki! A talpalávalót szolgáltatja és a táncokat oktatja: Balogh Zsolt és bandája.
_DSC1560.jpg

Fotó: Zelenka Attila

2023. július 27., csütörtök:

  • 14:00-16:00, MRSZ-Sátor – Előítéleteink - Önismereti workshop Nyitottnak tartod magad? Akár igen, akár nem a válaszod a kérdésre, tedd próbára magad önismereti workshopunkon - talán meglepetést is okozhatunk neked az eredménnyel!

2023. július 26-27., szerda-csütörtök:

  • Folyamatos programok az MRSZ-sátorban található cigánymissziós sarokban: roma kvíz cigánymissziós ajándékokért, élő könyvtár, beszélgess munkatársainkkal, közös dicsőítés

A Fesztivál térképe:

4 - Multicsarnok, 17 - MRSZ, 19 - SDG,

CSP-térkép

A Csillagpontra még elérhetőek jegyek a https://jegy.csillagpont.info/ weboldalon.

Taláj Rá(nk)!