Hírek

Pedagógiai tanácsadói szolgáltatót keres a HEKS-MRE inkluzív iskolai programja

Az MRE Országos Cigánymisszió jelen kiírásban, Pedagógiai tanácsadói szolgáltatót keres a református inkluzív iskolai projekt számára, a résztvevő református általános iskolák képzéséhez és mentorálásához.


A pályázat lezárult!


A Magyarországi Református Egyház elkötelezett a romák befogadása mellett, és stratégiát dolgozott ki a roma lakosság aktív elérése, valamint az egyházi életbe és az oktatási rendszerbe való beilleszkedés és integráció érdekében. A gyülekezetek és a Református iskolák alapvető szerepet játszanak a roma stratégiában.

pexels-fauxels-3184418.jpg

A mentori munkát ellátó szolgáltatónak kiváló interperszonális és kommunikációs készségekkel kell rendelkeznie

Fotó: fauxels/Pexels

A roma stratégiával összhangban és a HEKS/ EPER-el (Protestáns Egyházak Segélyszerevezete - Svájc) együttműködve a Magyarországi Református Egyház Országos Cigánymissziója olyan projektet valósít meg, amely olyan struktúrákat fejleszt ki, erősít meg a Református Egyházon, gyülekezetein és iskoláin belül, amelyek alkalmasak a befogadásra a romák felé, miközben érzékenyítik a társadalom nem-roma tagjait.

Az inkluzió növekedése szempontjából fontos, az oktatási szempontból hátrányos helyzetű családokból származó gyermekek bevonása az oktatásba. A program célja, hogy a Református általános iskolák egy átfogó, befogadó program részét képezve képesek legyenek megvalósítani az inkluzív oktatást. Emellett kiemelt szerepet kap a Református általános iskolai vezetők és tanárok képzése az integratív iskolai koncepciókra, tanítási módszerekre, és egyéni cselekvési tervek kidolgozása az intézményi inkluzióra.

A pályázat részletei és jelentkezési feltételei az alább letölthető dokumentumban érhetőek el.