Hírek

"Barna bácsi, mikor jövünk újra?" - Cigánymissziós közösségek is önkénteskedtek a Szeretethídon

Az Országos Református Cigánymisszióval együttműködő, és az Együtt-egymásért közösségfejlesztő programunkba résztvevőket delegáló református gyülekezetek is aktívak voltak a hétvégén, és kicsiket, nagyokat egyaránt megszólítva szedtek szemetet, gondoztak kertet, és szépítették meg környezetüket.

Esztár

A hajdú-bihari településen Gyirgyó Dénes és felesége, Tímea fogta össze a helyi csapatot - a két tucatnyi fiatal és felnőtt örömmel vett részt a szemétszedésben a településen.

Szeretethíd_Esztár.jpg

Szeretethíd_Esztár2.jpg

Fotók: Gyirgyó Dénes

Hosszúpályi

Néhány kilométerrel arrébb, Hosszúpályiban a helyi Missziós központ épületét. és környezetét tették rendbe az önkéntesek. "A munkálatokat a Tisztántúli Református Egyházkerület támogatásából vásárolt kerti gépekkel és szerszámokkal végeztük." - tudtuk meg a község református lelkipásztorától, Balogh Barnabástól.

"A toborozás hittanórákon, közösségi oldalakon és Csonkáné Lakatos Klára óvónő segítségével történt. Az ő imájával kezdtük meg az alkalmat. Röviden ismertettem a Kárpát-medence összefogását és az Magyar Református Szeretetszolgálat korábbi Szeretethíd-programjait. Tennivaló még bőven maradt, de három tizenéves hittanos kislány és egy fiú azt kérdezte a közös munka után: Barna bácsi, mikor jövünk újra?" - tette hozzá a lelkész.

Szeretethíd_Hosszúpályi.jpg

Szeretethíd_Hosszúpályi2.jpg

Fotók: Hosszúpályi Református Egyházközség

Kecskemét

A nemrég videóban is bemutatott Kecskeméti Hajnalcsillag Tanoda fiataljai, munkatársai, a református gyülekezet tagjai a közösség tulajdonát képező náyrlőrinci Emmaus-ház környékén takarítottak. "Együtt énekeltünk a kezdőáhítaton a madarakkal, fákkal: 'Minden, mi él, csak Téged hirdet, minden dicsér, mert mind a műved...'" - mondta Bárdos Péterné, a tanoda vezetője. Együtt, munkacsoportokba rendeződve gereblyéztünk, söprögettünk, az erdőben szemetet szedtünk, füvet nyírtunk, kitűzőket készítettünk. Együtt fogyasztottuk el a finom ebédet, majd együtt fociztunk, játszottunk, végül együtt adtunk hálát a nap végén Istenünk hatalmas szeretetéért, hogy így megáldotta hídépítő munkánkat" - tette hozzá.

Szeretethíd_Kecskemét2.jpg

Szeretethíd_Kecskemét.jpg

Fotó: Gondi Ferencné és Bárdos Péterné

Kiskunhalas

image00007.jpeg

image00018.jpeg

Fotók: Kohi-Pál Eszter

Pálfala (Felvidék)

A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház több cigánymissziós közössége is bekapcsolódott a Szeretethídba, közöttük Pálfala is.

Szeretethíd_Pálfala.jpg

Szeretethíd_Pálfala2.jpg

Fotók: Tóth Zsuzska