Hírek

Bodaszőlő apraja-nagyja is szemetet szedett a Szerethíd alkalmából

Együtt-egymásért keresztyén közösségfejlesztő képzésünk egyik végzett diákjának irányításával több tucatnyi felnőtt és gyermek kapcsolódott be a Magyar Református Szeretetszolgálat éves önkéntes programján.

Szemétszedés Bodaszőlőn a Szeretethíd keretein belül - 2021.05.22.

Fotó: Horváth Tamás/Szabadhajdú

A bodaszőlői Lakatos Krisztián az Országos Református Cigánymisszió régi önkéntese, aki minden alkalmat megragad arra, hogy közösségét építse és segítse. A 13. alkalommal megrendezett Szeretethíd nagyszerű lehetőséget adott arra, hogy a település környezete megtisztuljon, a helyiek közötti kapcsolódások pedig szorosabbá váljanak.

A falubeliek a Lórántffy-kertet és Bodaszőlő erdős részét tisztították meg a szeméttől, az Opre Roma Egyesület, a Bodaszőlőért Egyesület közreműködésével. Segítő kezet nyújtottak az önkéntes szolgálatban Együtt-egymásért képzésünket hamarosan elvégző esztári diákjaink, Gyirgyó Dénes és felesége, Gyirgyóné Sanyó Tímea, akik többek között a Debreceni Egyetem segéd-egészségőreiként tevékenykednek.

A szolgálatot végzők jutalma a megtisztított természet, az élhetőbb lakókörnyezet mellett a megerősödő közösség lett - legyen áldás munkájukon.