Hírek

A Református Szeretetszolgálat - Testvéri Szolgálat és Cigánymisszió pályázati felhívása

a református egyházközségek cigánymissziós fókuszú, adományosztással egybekötött programjainak támogatására

Felhívás célja:

Az év vége közeledtével támogatni szeretnénk a cigány és hátrányos helyzetű gyermekek felé szolgálatot végző református gyülekezetek téli gyülekezeti programokkal összekötött adományosztását (mikulás/karácsonyi élelmiszercsomag és ajándék). Célunk, hogy a szolgálatok lehetőséget kapjanak további gyermekek és családjaik bevonására, illetve a Református Szeretetszolgálat elköteleződésének kifejezése a hátrányos helyzetű közösségek felé.

A támogatott programmal kapcsolatos elvárások:

A támogatásból 2024. december 01. és 2024. december 31. között valósítható meg programmal összekötött adományosztás.

Pályázók köre:

A felhívásra támogatási kérelmet azon magyarországi református egyházközségek nyújthatnak be, amelyek elkötelezettek a helyi cigánymisszió terén, és már végeznek, vagy most indítanak szolgálatot a helyi cigány közösség bevonásával.

A támogatás összege, mértéke:

A támogatás maximális összege: 250.000 forint

A Támogató fenntartja magának azt a jogot, hogy a beérkező pályázatok számának függvényében az igényeltnél alacsonyabb támogatási összeget ítél meg (a vállalt szakmai tartalom ez esetben csökkenthető).

Pénzbeli önerő biztosítása nem szükséges, azonban egyéb, nem pénzbeli, önerős hozzájárulás (önkéntes munka, eszköz, teremhasználat biztosítása) elvárt feltétel, melynek mértékét és a rendelkezésre bocsátás módját a pályázati adatlapon be kell mutatni.

Támogatásból finanszírozható költségtételek:

Elszámolhatóak:

A programsorozat egyes alkalmainak megszervezéséhez szükséges költségek (a támogatás maximum 30%-át kitevő összegben), így különösen:

-program étkezési költsége,

-előadói költség,

-kreatív anyag, kellék költsége;

Adományosztással kapcsolatos költségek (a támogatás legalább 70%-át kitevő összegben), így különösen:

-tartós élelmiszer

-édesség

-kisértékű játék, sporteszköz

A támogatásból nem finanszírozható nagyértékű tárgyi eszköz, élvezeti cikkek (alkohol, kávé, dohányáru) beszerzése, és a megvalósított programhoz nem kapcsolódó költség.

Pályázatok benyújtása:

Pályázni, a felhívás mellékletét képező pályázati adatlap (lásd a felhívás végén) teljeskörű (elektronikus, vagy kézzel, olvashatóan) kitöltésével, az egyházközség képviselőinek aláírásával ellátott, szkennelt példányával, a kocsis.istvan@diakonia.hu e-mail címre történő beküldésével lehet.

Pályázat benyújtásának véghatárideje:

2024. november 06. 13.00 óra

A támogatás megítélésének, lehívásának, elszámolásának rendje:

A benyújtott kérelmeket a Református Szeretetszolgálat Felzárkózási Osztály – Országos Református Cigánymisszió munkatársai formai és tartalmi bírálatnak vetik alá. A támogatói döntés után a kedvezményezett egyházközséggel támogatási szerződés kerül megkötésre.

A támogatási összeg utalására - az egyházközség képviselői által aláírt támogatási szerződés beérkezése követően -, egy összegben kerül sor.

A programsorozat megvalósítása után egy hónappal, legkésőbb 2025. január 31-ig a program megvalósítását igazoló szakmai beszámolót, fotódokumentációt, és a pénzügyi számviteli jogszabályoknak megfelelő, az egyházközség nevére kiállított számlákkal, kifizetést igazoló bizonylatokkal és összesítő költségvetéssel kell elszámolni. Az elszámolás részletes szabályait a támogatási szerződés tartalmazza.