Hírek

Tíz kedvenc fotónk az Országos Cigánymissziós Imanapról

Hónapokra ad erőt nekünk egy-egy szombatihoz hasonló esemény, így mindig öröm visszanézni az ott készült fotókat. Elek Noéminek és Zelenka Attilának köszönhetően gazdag képanyagból válogathatunk, most pedig megmutatjuk nektek, szerintünk melyik az a tíz, amit kedvencként jelöltünk meg, és melyek reményeink szerint átadják az imanap hangulatát!

DSC03465.jpg

Az imaközösség minden cigánymissziós esemény központi részét képezi: idén a résztvevők együtt fohászkodtak a megbékélésért, családokért, a peremen élőkért, a gyülekezetekért, azok vezetőiért és vígasztalásért.

Fotó: Elek Noémi

_DSC1334.jpg

D. Szabó Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület 89 éves, nyugalmazott főgondnoka, az őszi Országos Cigánymissziós Konferencián rosszullétre panaszkodott, szívbetegsége miatt kórházba került, és csak több hét lábadozás után térhetett vissza testvérei közé. Az ő bizonyságtétele a jelenléte volt ezen az eseményen - Isten hozta Dani bácsi!

Fotó: Zelenka Attila

DSC03580.jpg

Az idejüket, erejüket önkéntesként odaadó szolgálattevők nélkül nem lehetne megszervezni egy-egy eseményt. A hajdúhadházi Varga Dóra és Varga Borbála sokadik alkalommal vállalt szerepet cigánymissziós rendezvényen, egyúttal a debreceni Wáli István Református Cigány Szakkollégiumot képviselve.

Fotó: Elek Noémi

_DSC9348.jpg

"Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat. Mert ha valaki csak hallgatója az igének, de nem cselekszi, olyan, mint az az ember, aki a tükörben nézi meg az arcát. Megnézi ugyan magát, de elmegy, és nyomban el is felejti, hogy milyen volt. De aki a szabadság tökéletes törvényébe tekint bele, és megmarad mellette, úgyhogy nem feledékeny hallgatója, hanem tevékeny megvalósítója: azt boldoggá teszi cselekedete. (Jak 1,22-25)

Fotó: Zelenka Attila

DSC03982.jpg

A laki Horváth László 18 évesen, munkahelyi balesetben mindkét szemére elveszítette látását. Mégis, megtérése után nem győz bizonyságot tenni Isten életében végzett munkájáról, aki három gyermekkel ajándékozta meg őt és feleségét. "Amíg láttam, sötétségben éltem, most pedig vak vagyok, mégis látok. És hiszem, hogy a mennyországban színről színre látjuk majd egymást!” – mondta.

Fotó: Elek Noémi

_DSC1560.jpg

Horváth Kálmán újlétai pedagógiai asszisztens roma fiatalokat készített fel egy három elemből álló táncprodukcióra, műsoruk osztatlan sikert aratott az imanapon.

Fotó: Zelenka Attila

DSC04159.jpg

Hiszünk benne, hogy Isten országát építjük, amikor cigányok és nem cigányok közösen, egy hittel és egy szívvel, egymás kezét fogva imádkoznak és dicsőítik Istent.

Fotó: Elek Noémi

_DSC9574.jpg

„A vidám szív a legjobb orvosság…” (Péld 17,22)

Fotó: Zelenka Attila

DSC03910.jpg

Az imanapon kíváncsiak voltunk, melyik család készíti a legjobb cigánykenyeret - a verseny első helyezettje az újlétai Szilágyi Gyuláné lett.

Fotó: Elek Noémi

_DSC1373.jpg

"Legyetek tehát Isten követői mint szeretett gyermekei, és éljetek szeretetben, ahogyan Krisztus is szeretett minket, és önmagát adta értünk áldozati ajándékul, Istennek kedves illatként." (Ef. 5,1-2)

Fotó: Zelenka Attila