Hírek

Út a középiskolába és Út az érettségihez ösztöndíjak

Megjelentek a következő tanévre szóló Út a középiskolába és Út az érettségihez ösztöndíjak kiírásai, amelyekre az általános és-középiskolák júliusig nyújthatják be a tanuló-mentor párok pályázatait. A két alprogram keretösszege 1,8 milliárd forint.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdetett a 2014/2015. tanévben az Útravaló ösztöndíjprogram Út a középiskolába és Út az érettségihez esélyteremtő alprogramjaiban való részvételre. A 2005 óta működő Útravaló ösztöndíjprogramok célja a hátrányos helyzetű tanulók iskolai sikerességének elősegítése. A 2013/2014. tanévben több mint 14 000 hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanuló részesült ösztöndíjban, 7674 támogató mentor segítségével az esélyteremtő alprogramok keretében.

Tekintettel a legrosszabb továbbtanulási esélyű gyermekek körében a roma, cigány származású gyermekek magas arányára, valamint a Kormány és az Országos Roma Önkormányzat között létrejött Keretmegállapodásra, a 2012/2013. tanévtől valamennyi esélyteremtő alprogramba a támogatottak legalább 50 százalékáig roma származású tanulót kell bevonni. Az Út a középiskolába alprogram jelentkezési határideje 2014. július 3., az Út az érettségihez alprogramé 2014. július 31. Az elnyerhető támogatás a 2014. szeptember 1-től a 2015. június 30-ig terjedő időszakra vonatkozik.

A felhívás további részletei a www.emet.gov.hu oldalon találhatóak.

További tanulással kapcsolatos pályázatok.

forrás:www.kormany.hu, kép: nlcafé