Hírek

Újratöltik az iskolapadokat

Három új pályázat iskoláknak az integrált oktatásért, a lemorzsolódás és az elvándorlás ellen.

A korai iskolaelhagyók számának csökkentése és a végzettség nélküli iskolaelhagyás megelőzése, a minőségi oktatáshoz való egyenlő hozzáférés előmozdítása és a hátrányos helyzetű tanulók végzettségi szintjének növelése, valamint a minőségi oktatáshoz, neveléshez és képzéshez való hozzáférés javítása az Együtt, testvérként - iskolaközi szemléletformáló program, célja.

Részletes kiírás itt.

kép

A vidék népességmegtartó képességének javítására, a vidékről történő „minőségi elvándorlás” megakadályozására meghirdetett Iskolapad újratöltve - Második esély programok célja a hátrányos helyzetű illetve roma gyermekek érvényesülésének elősegítése az oktatásban és a tanulásban.A pályázatot iskolák és fenntartóik számára, írták ki, a végzettséggel nem rendelkező, tanköteles koron túli fiatalok középfokú tanulmányokba való visszavezetése, érettségi bizonyítvány, szakképesítés megszerzésének támogatása érdekében.

Részletes kiírás itt.

A középfokú végzettséget megszerző hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók számának növelésére, továbbá a felsőoktatásba vezető út megerősítésére jött létre a Lépj egy fokkal feljebb! című pályázat.

Részletes kiírás itt.