Hírek

Újabb pályázati lehetőség civil szervezeteknek

Csaknem másfél milliárd forintra pályázhatnak civil szervezetek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) szakmai pályázatain január végéig.


A felhívásokat öt kollégium - Közösségi Környezet, Mobilitás és Alkalmazkodás, Új Nemzedék Jövőjéért, Nemzeti Összetartozás, Társadalmi Felelősségvállalás - írta ki 295-295 millió forint értékben. A pályázatok beadási határideje - kollégiumoktól függően - január 29. és február 1. között van. A civil szervezetek százezertől négymillió forintig nyerhetnek el támogatást. A tavalyi tíz százalék önerővel ellentétben idén nem szükséges önrész a szakmai programokra kiírt pályázathoz, illetve "bizonyos feltételek teljesülése esetén" a határon túli szervezetek hazai társpályázó nélkül önállóan is indulhatnak.

A részletes feltételekről a www.civil.info.hu és http://civil.info.hu/web/nea/palyazatok/ információs portálon lehet tájékozódni. A civil szervezetek számára tavaly december közepén nyílt meg a Nemzeti Együttműködési Alapban egy másik, 2,8 milliárd forint összértékű - működési célú - pályázati lehetőség. Ennek beadási határideje január 15-18. között van.