Hírek

Testvéri közösségben – Együtt-egymásért családi nap Bodaszőlőn

Augusztus utolsó napján meghitt családi napra került sor a Debrecen melletti Bodaszőlőn, Együtt-egymásért gyülekezeti közösségfejlesztő munkatársképzésünk helyi résztvevője, Lakatos Krisztián vezetésével, és tucatnyi önkéntes együttműködésével.

A cívisvárostól északra található településen már hagyománya van az evangelizációs családi napoknak, ugyanis tavaly augusztusban is összegyűlt Bodaszőlő és a környező falvak apraja-nagyja, hogy együtt dicsőítse Istent az erdő mélyén található, ihletett környezetben elhelyezkedő ifjúsági táborban.

kép

Az esemény igei alapját Somogyi László hajdúböszörményi lelkipásztor adta meg a 133. zsoltár felolvasásával és rövid magyarázatával. „Ó, mily szép és mily gyönyörűséges, ha a testvérek egyetértésben élnek!” – írja a zsoltáros, szebb üzenet pedig nem is melengethette volna a jelen lévő csaknem száz fő szívét. Hiszen sokak áldozatos munkája és szolgálata kellett ahhoz, hogy ez a nap megvalósulhasson.

kép

Ilyen volt például a hajdúhadházi Tüzes Szívek gyülekezet szolgálata is, akik nem csak a dicsőítést vezették, de bizonyságtételeikkel közelebb hozták Jézus Krisztust a résztvevők szívéhez.

kép

Fiatal önkéntesek gyermekeknek szerveztek programokat – a kézműves foglalkozásokhoz és a játékhoz a debreceni Mosolykuckó Szabadidős Egyesület járult hozzá felajánlásokkal. Csillámtetoválás, lufifújás, színezés, óriásitársasjáték – csak néhány az izgalmas elfoglaltságok közül.

kép

Lakatos Krisztián és bodaszőlői fiatalok a felnőttek gondolataiba férkőztek be megható pantomimjátékukkal: a családi nap résztvevői átérezhették, milyen az, amikor valakit az alkohol, a pénz, a drogok, a rosszul értelmezett szexualitás kerít hatalmába – Jézus azonban erősebb mindennél, és vele le lehet győzni a gonosz erőit.

kép

Az előadást később kiscsoportos beszélgetések követték, ahol a jelenlévők megoszthatták gondolataikat a látottakról, egyben imádságban kérhették Istent gyógyulásért, szabadulásért, egymás lelki boldogulásáért.

kép

A családi nap hivatalos részét a helyiek által készített ebéd (ízletes cigány húsos lecsó és székelykáposzta) zárta.

A mi Urunk áldja meg a bodaszőlői közösséget, adjon ébredéseket, szólítson meg szíveket, és Ő legyen az, aki a tenyerén hordozza a helyi fiatalokat és felnőtteket egyaránt!

Fotók: Dezső Attila

Még több kép a galériánkban, ide kattintva!