Hírek

Tehetségsegítőket keresnek! - Pályázati felhívás

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) tutorokat keres. Jelen pályázati felhívást a Nemzeti Tehetség Program szakmai kereteiben megvalósuló NTP-HTSZ-M-16-A-0001 pályázat egyik elemeként teszi közzé. A korábbi Tehetséghidak Program tapasztalataira alapozva kialakításra kerül a tehetségsegítés egész országot lefedő, személyes tehetségtámogató rendszere, a tutorhálózat.

A szervezet célja, hogy minden régióra kiterjedően, személyes kapcsolattartáson alapuló és példaértékű tehetségsegítő szakember hálózat (tutorhálózat) jöjjön létre.
A tervezett tutorhálózat szervesen illeszkedik a MATEHETSZ által fejlesztett tehetséghálózathoz, valamint a köznevelési rendszer intézményeihez és ellátórendszereihez.

Jelen felhívás keretében olyan szakembereket keresnek, akik több éven át szívesen lennének a speciális szempontok alapján beválogatott (tanévenként 8-10 fő) tehetséges fiatalok segítői, tutorai.

A tutorrendszerben a tutor az az elkötelezett tehetségsegítő, aki komplex szempontrendszer alapján segíti, támogatja a tutorált fiatalt egyéni fejlesztési terve megvalósításában. A tutori felhívás részleteit a pályázati felhívásban olvashatja el: MATEHETSZ Pályázati felhívás

Amennyiben nyitott és motivált arra, hogy részt vegyen a beválogatási folyamatban és tutorként csatlakozzon a tutorhálózathoz, 2016. június 12-e éjfélig az alábbi felületen jelentkezhet: Tutori jelentkezések