Hírek

Szervezkedjünk tüzelőért!

Az 5000 fő alatti települések jogosultak szociális tüzelőt (tüzifát és szenet) igényelni. Segítsünk a településünkön élő rászorulókon, és érdeklődjünk a polgármesternél, beadta-e már a pályázatot!

A szociális tüzelő támogatás egy 2011-ben bevezetett állami támogatás, amelyet a települési önkormányzatok hívhatnak le, a pénzből tüzelőanyagot vásárolhatnak és azt szétoszthatják a rászoruló lakosság között. A program sok szempontból kritizálható, például azért, mert nem jelent hosszú távú megoldást, vagy mert csupán az igények töredékét fedezi. Azonban az erre elkülönített pénzt mégsem kellene benne hagyni az államkasszában. Ezért indítottuk ezt a kezdeményezést.

MIT TEHET ÖN AZÉRT, HOGY ÖNKORMÁNYZATA PÁLYÁZZON A SZOCIÁLIS TÜZELŐRE?

Tájékoztassa az önkormányzatot a pályázati lehetőségről. Kérdezze meg, hogy terveznek-e pályázatot benyújtani. Kérje meg polgármesterét, hogy legkésőbb október 6-ig nyújtsa be a pályázatot!

A hivatalok sokszor vonakodnak a szétosztással járó bonyodalmaktól. Ajánlja fel segítségét a rászorulókkal való együttműködésben!
Tájékoztassa az önkormányzatot, hogy a pályázati adatlap az ebr42 önkormányzati információs rendszerben érhető el, ott kell kitölteni és onnan kinyomtatni. FONTOS: a kizárólag papír alapon benyújtott támogatási kérelem érvénytelen!
A további lépésekért és további információért kérem nézze meg a http://tuzifakampany.wordpress.com/

Kapcsolat: tuzifakampany@gmail.com
Peták Péter Tel: 70/771-3576
Sebály Bernadett 70/217-2601

Forrás:http://tuzifakampany.wordpress.com/