Hírek

Szeretetnapot szervezett a Biharkeresztesi Napkelet Tanoda

Porcs Péter szakmai munkatárs beszámolója a Biharkeresztesi Napkelet Tanoda eseményéről.

Bizonyára sokan ismerjük a székely bácsi híressé vált mondatát a felesége iránti érzéseiről: Egyszer már mondtam, hogy szeretem. Ha változik, szólok.

Mi a helyzet velünk? Legutóbbi rendezvényünk azért kapta a Szeretetnap nevet, mert úgy gondoljuk, lehetne többször és lehetne jobban is kifejezni az egymás iránt érzett tiszteletet, szeretetet.

20230224_151306

Az alkalomra 2023. február 24-én kerülhetett sor a Református Szeretetszolgálat anyagi támogatásával, az Együtt-egymásért képzés részeként a Biharkeresztesi Napkelet Tanoda falai között.

Rendezvényünk az ige melletti elcsendesedéssel kezdődött, hiszen minden szeretetnek forrása az embert feltétel nélkül, örökké szerető Isten. Porcsné Papp Zsófia, a Biharkeresztesi Református Egyházközség beosztott lelkésze szolgált közöttünk.

20230224_171108

Az áhítatot követően közös ebéddel, egy finom sertéspörkölttel kedveskedtünk a jelenlévőknek. Az étkezés után színes programokkal készültünk a gyermekeknek, melyet nagy örömmel fogadtak. Volt itt csocsóverseny, tudáspróba, különféle vetélkedők, kreatív feladatok, tánc, s természetesen a jutalom sem maradhatott el.

Mivel a téli hónapok sok család életében okoznak komoly kihívást, így fontosnak tartottuk, hogy e téren is segítsünk. Ezen az alkalmon 10 darab nagyobb értékű élelmiszer csomagot sikerült átadni a látókörünkben élő nehéz sorsú családoknak.

20230224_112936

Istennek kegyelméből 45 hátrányos helyzetű gyermek vehetett részt az alkalmon szüleikkel együtt, valamint testvértanodánk, az Esztári Tanoda munkatársai és növendékei is megtiszteltek bennünket a jelenlétükkel.

Hiszem, hogy mindannyiunk nevében mondhatom, valóságosan megtapasztalhattuk Istennek mérhetetlen szeretetét.

Fotók: Porcs Péter

„Most azért megmarad a hit, a remény, a szeretet, e három; ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet.” (1Korinthus 13,13)