Hírek

Roma női influencer-képzés indul a Corvinuson - jelentkezz Te is!

A Budapesti Corvinus Egyetemen meghirdetett ingyenes képzésre olyan 18 és 30 év közötti roma lányok, nők, asszonyok jelentkezését várják, akik a közösségük iránt felelősséget éreznek, és vállalják a roma kulturális értékek közvetítését a tudatos közösségimédia-használat révén.

A roma kulturális influencer képzés célja, hogy a felvételt nyert hallgatók hatással legyenek a szűkebb és tágabb környezetükre, és hozzájáruljanak a romákról alkotott sokszor negatív médiakép újragondolásához a modern világ új eszközeivel. A képzés elvégeztével a résztvevők képesek lesznek a saját vállalkozásuknak, projektjüknek, ötletüknek is hatékonyan ismertséget, követőket, ezáltal pedig piacot szerezni a közösségi média felületein.

kép

Fotó: Dezső Attila

A résztvevők többek között a következő készségeket és ismereteket sajátíthatják el: fotó-, videókészítés és -szerkesztés, énmárka- és márkaépítés, közösségi média, marketing, webdesign, sajtóműfajok, kultúraközvetítés.

A program a képzésen túl lehetőséget biztosít a kapcsolatépítésre, interjúkészítésre ismert roma művészekkel, kultúraközvetítőkkel. A tanfolyam szakmai keretét az Európai Unió által támogatott AMASS kutatási programon belül a Budapesti Corvinus Egyetem oktatói biztosítják.

Az ingyenes képzés 2020 októberétől december elejéig tart, öt képzési napon, a Budapesti Corvinus Egyetem stúdiójában.

A járványügyi helyzetre tekintettel a személyes képzési alkalmakat online oktatás egészíti ki.

A képzés helyszíne:

Budapesti Corvinus Egyetem (szükség esetén online)

Időpontok:

  1. október 16. 9–14 óra: közösségimédia- és influencer marketing, médiatudatosság, cyberbullying (oktatók: dr. Deli Eszter, dr. Veszelszki Ágnes)
  2. október 30. 9–14 óra: sajtóműfajok, médiakezelés, prezentációs technikák, márkázás és self-branding (oktatók: Baranyi Mária, dr. Sipos Júlia)
  3. november 13. 9–14 óra: webdesign, honlapszerkesztés; fotó-, videókészítés és videószerkesztés (oktatók: dr. Kovács Lajos, Rétvári Márton)
  4. november 27. 9–14 óra: interjútechnikák, a saját téma és a saját hang megtalálása (oktatók: Baranyi Mária, dr. Sipos Júlia)
  5. december 4. 9–14 óra: projektzáró prezentációk

Jelentkezni 2020. szeptember 30-ig lehet az űrlapon (https://forms.gle/RPVe6KS3UebADCcb6) az elérhetőségek megadásával és egy rövid, egyoldalas motivációs levél beküldésével, megfogalmazva azt, hogy miért szeretnének roma influencerek lenni.

Mindazokat a roma nőket, akikben van ambíció és elkötelezettség, hogy sikeres kulturális influencerek legyenek, várják a képzésre!

Forrás: Növekedés.hu