Hírek

Roma középiskolásokat és egyetemistákat keres a Mathias Corvinus Collegium Roma Tehetség Programja

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával megvalósuló Roma Tehetség Program egy, a hagyományos oktatási formákat kiegészítő intenzív képzési projekt. A program célja a magyarországi középiskolás és egyetemista roma fiatalok támogatása abban, hogy megfontolt pályaválasztási döntést tudjanak hozni, sikeresen felkészüljenek a felvételire és legyen lehetőségük akár külföldi egyetemeken is továbbtanulni. 

Figyelem! Az alábbi programot nem az Országos Református Cigánymisszió szervezi, mi csak tájékoztatjuk olvasóinkat a lehetőségről.

A Mathias Corvinus Collegium Roma Tehetség Programja egy olyan, a hagyományos oktatási formákat kiegészítő képzés, amelynek célja a magyarországi középiskolás és egyetemista roma fiatalok támogatása abban, hogy megfontolt pályaválasztási döntést tudjanak hozni, sikeresen felkészüljenek a felvételire és legyen lehetőségük akár külföldi egyetemeken is továbbtanulni.   

kép

Az ingyenes képzésben részt vevő diákok innovatív módszertan segítségével, a lakóhelyükhöz közeli idegen nyelvi képzéseken és a kéthetente megrendezésre kerülő budapesti hétvégi alkalmakon fejleszthetik készségeiket és tudásukat. A középiskolások számára a tizedik évfolyamtól való bekapcsolódással az érettségiig kínálnak olyan képzést, amely a sikeres egyetemi felvételire és továbbtanulásra készít fel.

Az egyetemistáknak szóló program egy két féléves, intenzív, külföldi tanulmányokra felkészítő kurzus. A Mathias Corvinus Collegium a tehetséggondozás területén szerzett több mint húszéves tapasztalatát, valamint nemzetközi kapcsolati hálózatát felhasználva kíván tenni a magyarországi roma közösségek tehetséges fiataljaiért.  

További részletekért az érdeklődők keressék Tóth Anitát, az Országos Református Cigánymisszió referensét a toth.anita@reformatus.hu e-mail-címen, vagy a +36 30 179 8840-s telefonszámon.