Hírek

Parno Graszt és Szalóki Ági koncert lesz április 2-án

Április 2-án este 8 órától a MoM Kulturális Központ falai között, a Get Closer koncertsorozat keretén belül a világhírű Parno Graszt zenekar repít el minden érdeklődőt különleges, népzenei világába. A műsor közreműködője Szalóki Ági, aki első alkalommal muzsikál együtt a kispaszabi zenészekkel.

A Parno Graszt neve - 20 éves fennállásuk óta - egyet jelent az autentikus cigányzenével. Esetükben az autentikus valóban eredetit, hamisítatlant jelent, hiszen amellett, hogy zenei anyagukat maguk gyűjtötték a szabolcs-szatmári Paszab és környékéről, a csapat a mai napig itt él, távol a nagyvárosok zajától. Zenéjük így megőrizhette ősi, eleven karakterét, a banda pedig közvetlen természetét.
Parno Graszt - Ratyake phiro a youtube-on   (Este járok)
Kevés olyan zenekar van, amelyik tiszta és hiteles marad, miután igazán népszerűvé vált. Sokan elfelejtik, honnan jöttek, hova tartanak, és ami egykor a hangszerek kíséretében őszintén rezgett a torokban, idővel megkopik, egyre hamiskásabban szól. A Parno Graszt szerencsére meg tudta tartani azt a kedvességet, egyszerűséget és vidámságot, ami zenéjüket leginkább jellemzi. Eszelősen szerethetőek, pont azért, mert nem akarnak mások lenni, mint akik. Hagyományőrző cigánydalaikat nem szeretnék túlcifrázni, mert tudják, mekkora energia lakik a fülbemászó dallamokban.

Az együttes tagjai:
Oláh József - ének, gitár, tambura
Oláh Viktor - ének, gitár, tánc
Horváth Sándor - ének, kanál, tánc
Jakocska János - ének, gitár
Balogh Mária - ének, tánc
Váradi Mária - ének, tánc
Oláh Krisztián - tangóharmonika
Oláh János - nagybőgő
Németh István - szájbőgő, kanna

Szalóki Ági számára a népzene szintén szerelem. 8 éves koráig dédnagymamájával élt, akitől nemcsak dalokat, dallamokat tanult, hanem megismerte tisztelni az elmúló időt. Gyűjtőútjain szerzett élményanyagából rengeteget építkezett, amit most is igyekszik megmutatni a nyilvánosság előtt.

Forrás (és jegyvásárlás): www.getcloserconcerts.com