Hírek

Pályázat roma kulturális rendezvényekre

Nyílt pályázatot írt ki az EMMI roma kulturális események megvalósításának, kulturális tartalmak és termékek elérhetővé tételének támogatására. 

A kultúra olyan, a köznapi ember számára is érthető és élvezhető üzenetet hordoz bármely művészeti ág esetében, ami a másság, az egyediség elfogadásával, a közös kulturális értékek jelen esetben a nemzetiségi és egyben a nemzeti közösséghez tartozás elfogadását és megértését segíti elő. A roma kultúra értékeinek bemutatása hozzájárulhat az előítéletek csökkentéséhez, erősítheti a különböző kultúrából származó emberek kölcsönös elfogadását. Emellett a romák számára eszköze lehet a kulturális örökségük megismerésére, a fiatal generáció számára való továbbadásra. A kultúra és a kommunikáció egymástól elválaszthatatlan, a kommunikáció a kultúra hordozója, mely lehetőséget teremt a közös kulturális értékek megismerésére, és az új generációnak való továbbörökítésére. 

Az EMMI ezért pályázatot ír ki a a cigány nyelvek (romani és beás) ápolását és fejlesztését, roma hagyományok megőrzését, a roma nemzetiség kulturális örökségeinek, ünnepeinek, történelmének és múltjának megismerését (zene, képzőművészet, tánc, filmművészet, iparművészet, és mások), valamint a különböző kultúrából származó emberek kölcsönös elfogadásának elősegítését elősegítő programok támogatására.

A támogatási igénylés benyújtásának határideje: 2017. május 07. 23:59 óra.

További részletek az emet.gov.hu oldalon.