Hírek

Online folytatódott Együtt-egymásért képzésünk

A hatályban lévő járványügyi rendelkezéseknek megfelelően, a novemberi alkalomhoz hasonlóan, ezúttal is a virtuális térben gyűlt össze gyülekezeti közösségfejlesztő munkatársképzésünk első és második évfolyama, 2020. január 15. és 17. között. Legutóbbi képzési hétvégénk fókuszában a közösségfejlesztés és a spiritualitás állt.

Noha a személyes találkozásokat nem tudják pótolni a videókonferenciás alkalmazások, jobb híján ismét a Zoom felülete volt a legalkalmasabb a tudás átadására. A novemberi hétvégéhez képest mindenképp előrelépést jelentett a technikai nehézségeken való gördülékenyebb túllendülés, így mindenki könnyebben koncentrálhatott a képzés központi témáira.

A péntek délután Dani Eszter zsinati missziói irodavezető áhítatával kezdődött. A lelkipásztor János evangéliumának 15. részéből tanította a résztvevőket, különös tekintettel az igazi baráti és testvéri kapcsolatra. A lelki közösséget építették az ezt követő feladatok is, amikor a jelenlévőknek véletlen párokba sorsolva kellett válaszolniuk olyan kérdésekre, mint például hogy mi volt a tavalyi év legnagyobb áldása és kihívása, ki mit tervez 2021-re, vagy hogy ki hogyan érez, ha csoport előtt kell megszólalnia.

A szintén Eszter által vezetett Spiritualitás-blokkban az ideális keresztyén vezető tulajdonságait járták körbe a másodévesek, Lakatos Kinga pedig a keresztyén közösségfejlesztés alapjairól beszélgetett az elsőévesekkel.

EE20210116.jpg

A hosszú szombati nap Pentaller Attila szarvasi lelkipásztor igei gondolataival kezdődött – Dávid szerepéről elmélkedve –, majd Dani Eszter küldetésünk Bibliában található elbeszéléséről tanított Craig G. Bartholomew és Michael W. Goheen A nagy történet című könyve alapján. Ő vezette a bibliatanulmányozás-blokkot is, Lakatos Kinga pedig folytatta a keresztyén közösségfejlesztés rejtelmeibe való bevezetést.

Mellettük Marosszéki Emese vett még részt trénerként a képzési hétvégén, praktikus tanácsokat adva a közösségépítéshez, kicsit visszatekintve a korábbi alkalmakra.

Vasárnap az Együtt-egymásért képzés szakmai mentora, Tomes Attila adott lelki táplálékot a résztvevőknek: kezdve a „Kopogtatás az ajtón” című szívmelengető történettel, majd az Ötezer ember megvendégeléséről szóló igékkel. A napot csoportos szupervízió zárta.

Képzésünk március közepén folytatódik – bízunk benne, hogy az addig hátralévő két hónap során enyhülni fog a járványhelyzet idehaza, és személyes találkozásra is lesz lehetőségünk!

Szöveg: Dezső Attila