Hírek

Nemzetiségi-Roma oktatási és kulturális központ Baranyában

Nemzetiségi-Roma Módszertani, Oktatási és Kulturális Központ (NeRok) jött létre Baranyában a nemzetiségi kultúra jobb megismerésére. A projekt záró rendezvényét vasárnap tartották a pécsi Gandhi Gimnáziumban.

A 844 millió forint összköltségű, európai uniós pályázati támogatást élvező fejlesztés keretében a Gandhi Gimnáziumban kreatív digitális információs és alkotóközpontot rendeztek be hang- és videó stúdióval, nyelvoktató laborral és háromdimenziós technikát alkalmazó oktatóteremmel.
Mindezek mellett digitális könyvtár és dokumentumtár kínál lehetőséget a nemzetiségekkel kapcsolatos irodalmi, képzőművészeti, nyelvészeti, társadalomtudományi művek, könyvek, médiatartalmak elérésére.
Komlón, a Nemzetiségek Házában tehetséggondozásra, nemzetiségi rendezvények megtartására nyílik lehetőség, Alsószentmártonban oktatási és kreatív alkotóház, Nagynyárádon Német Nemzetiségi Kiállítás és Élményközpont létesült.
Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár a rendezvényen hangsúlyozta: a beruházás akkor gazdagítja a nemzet kultúráját, ha segít bennünket előre jutni a befogadás, a szolidaritás, az együttélés, a bizalom terén.

forrás: kormany.hu