Hírek

Nemzetiségi Ki Mit Tud? indul

Országos nemzetiségi Ki mit tud?-vetélkedőt indít A Gandhi Gimnázium módszertani központja, a NeRok. Olyan fiatalok jelentkezését várják, akik tánc, zene, vers- és prózamondás, illetve színpadi jelenet kategóriában szeretnék megmutatni tehetségüket.

„Sosem tudhatod, milyen eredményei lesznek a cselekedeteidnek, de ha nem cselekszel, eredményük sem lesz.” (Mahatma Gandhi)

A nemzetiségi Ki mit tud? célja, hogy a Magyarországon élő nemzetiségek kultúrája iránt érdeklődő gyermekeknek és fiataloknak lehetőséget biztosítson a bemutatkozásra. Célja továbbá az is, hogy – a hagyományaik ápolása mellett – minél több iskolásnak mutasson utat a jövőre nézve.

A szervezők külön jutalmazzák azokat a gyermekeket, fiatalokat, akik szűkebb közösségük, tájegységük, falujuk hagyományait ismertetik meg a közönséggel, mint saját viselet, dal, tánc, szokás, mese.

A vetélkedő időszaka

A KiMitTud? 2017. május 4-től 2017. május 30-ig tart.

Az elődöntők helyszínei

  • 2017. május 4. (csütörtök) 14 óra, Alsószentmárton, NeRok épület
  • 2017. május 8. (hétfő) 14 óra, Komló, Színház- és Hangversenyterem
  • 2017. május 11. (csütörtök) 14 óra, Nagynyárád, NeRok épület
  • 2017. május 15. (hétfő) 14 óra, Pécs, Gandhi Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola interaktív nagyterem.

A szakmai zsűri döntése alapján az elődöntőkből kategóriánként a 3 legjobb juthat tovább a döntőbe. Rajtuk kívül egy-egy különdíjast is kiválasztanak, de azok számára a verseny nem folytatódik.

A döntő időpontja és helyszíne: 2017. május 30. (kedd) 13 óra, Pécs, Gandhi Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola interaktív nagyterem.

Jelentkezési feltételek

  1. A versenyzők három korcsoportban nevezhetnek:
    • Általános iskola, alsó tagozat
    • Általános iskola, felső tagozat
    • Középiskola.
  1. A hiánytalanul kitöltött Jelentkezési lap határidőre érkeztetése a következő módokon lehetséges: (Jelentkezési lap itt tölthető le)
  2. elektronikusan a kimittud@gandhikft.hu e-mail-címre
  3. személyesen a Gandhi Gimnázium Közhasznú Nonprofit Kft. központi épületében (7629 Pécs, Komját Aladár u. 5.), Dezső Gabriellánál, a NeRok szakmai vezetőjénél.

c. Nevezési díj: NINCS.

Versenykategóriák

Tánc (egyéni vagy csoportos) (max. 3 perces produkció)

Zene:

  • Hangszer – szóló vagy együttes (max. 3 perces produkció)
  • Ének – szóló, kiscsoportos vagy osztály (max. 3 perces produkció)

Vers- és prózamondás, valamint színpadi jelenet (paródia, színdarab, kabaré-, varietészámok, stb.; max. 5 perces produkció).

Egyéb információk

Jelentkezési határidő: 2017. április 15. (szombat)

A jelentkezési lap letölthető a nerok.hu, illetve www.gandhikft.hu weboldalról.

Egy-egy induló (személy vagy csoport) csak egyetlen kategóriában nevezhet, és kategóriánként is csak egyetlen produkcióval.

Tánc és zene kategóriákban egy-egy produkció maximális hossza 3 perc lehet, míg vers-, prózamondás, illetve színpadi jelenet esetén maximum 5 perces előadásokat várunk.

Az országos elődöntőn és döntőn rangos zsűri értékeli a produkciókat, és a legjobbakra értékes nyeremények várnak.

További részletekért keresse a nerok.huwww.gandhikft.hu oldalakat, vagy Dezső Gabriellát a +36/20-377-0806-os telefonszámon.