Hírek

Milyen cigánymissziós eseményeken találkozhatunk 2022-ben?

A megszokott lendülettel és ambícókkal várjuk az idei évet is - tekintsétek át és írjátok be a naptáraitokba a 2022-es, országos református cigánymissziós események dátumait!

2022. április 2. - Országos Cigánymissziós Találkozó és Imanap

Az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt online tartottuk meg az április 8-i, Nemzetközi Roma Naphoz kapcsolódó Imanapunkat. Bízunk benne, hogy idén már személyesen találkozhatunk a Budapest-Káposztásmegyeri Református Gyülekezet Templomában. A dicsőítésekkel, igei tanításokkal, imaközösséggel és bizonyságtételekkel színesített eseményre több, mint háromszáz résztvevőt várunk szerte a Kárpát-medencéből. Bővebb információt az eseményrőlé később osztunk meg.

_vsz_dsc08349.jpg

Fotó: Vargosz

2022. május 28. - Aranyhíd cigány vers- és prózamondó verseny

Idén negyedik alkalommal kerül sor a cigány irodalmat népszerűsítő eseményre, ahol református fenntartású tanodák diákjai mutathatják meg tudásukat. A versenyen a legjobb produkciók mellett a szakmai zsűri különdíjjal jutalmazza a legszebb kiejést, a legjobb csapatmunkát vagy a legbátrabb előadót is. Bővebb információt az eseményrőlé később osztunk meg.

IVI_0446.jpg

Fotó: Bazánth Ivola

2022. augusztus 2. - Megemlékezés a holokauszt roma áldozatairól

Fontosnak tartjuk, hogy az európai cigányság kiirtásáért tett "erőfeszítések" ne vesszenek a feledés homályába, ezért minden évben megemlékezünk a genocídum alatt elhunytakról, és imádságra hívjuk a résztvevőket a megbékélésért, az etnikai konfliktusok megszűnéséért. Bővebb információt az eseményrőlé később osztunk meg.

mg9808-03d7826aaf.jpg

Fotó: Kalocsai Richárd

2022. október 14-16. - Országos Cigánymissziós Konferencia

A berekfürdői Megbékélés Házában tartott eseményünk ad alkalmat arra, hogy egy egész hétvégén át közösen gondolkodjunk egy témán igehirdetések, bizonyságtételek és kiscsoportos beszélgetések segítségével. A konferencia elengedhetetlen része a közös dicsőítés, az imádság, illetve egymás jó gyakorlatainak megismerése, azok átadása, illetve a hálózatépítés.

1634378222972.jpg

Fotó: Dezső Attila

Az Országos Református Cigánymisszió fenntartja a program- és dátumváltozás jogát. Eseményeinket minden esetben a hatályos járványügyi rendelkezések mentén szervezzük.

Több más, megszokott eseményünkről (Cigánymissziós lelkésztovábbképzés, Protestáns Cigánymissziós Találkozó), illetve a Magyarországi Református Egyház központi rendezvényein való részvételünkről később adunk tájékoztatást.

Nyitókép: zero take / Unsplash