Hírek

MEGTARTÓ INKLUZÍV KOLLÉGIUMOK - Pályázati felhívás református diákotthonok számára

DA_20230522-2

A Református Szeretetszolgálat és a HEKS (Svájci Protestáns Egyházak Segélyszervezete) közös támogatásával az Inkluzív Iskolai Program részeként pályázatot hirdet református általános- és középiskolai diákotthonok (kollégiumok) számára a lemorzsolódással veszélyeztetett tanulók megtartásának elősegítése érdekében, hozzájárulva ezzel a kollégium inkluzív szellemű intézményi fejlesztéséhez, a hátrányos helyzetű és roma tanulók iskolai és kollégiumi beilleszkedéséhez, tanulmányi előmeneteléhez, illetve szociális és életkészségeinek megerősítéséhez, valamint a kollégium, az iskola, a szülői ház és a gyülekezet kapcsolatának szorosabbá válásához.

A hátrányos helyzetű, valamint a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók esetében az iskolai lemorzsolódás problémája az egyik legsúlyosabb veszélyeztető tényező a sikeres iskolai előmenetel, a későbbi biztonságos életút kialakítása szempontjából. Különösen veszélyeztetettek a roma származású tanulók, valamint a családjuktól távol, kollégiumban nevelkedő diákok. A kollégiumok különleges szerepet töltenek be a gyermekek, fiatalok társadalmi inklúziójának folyamatában azáltal, hogy a családi kapcsolatok mellett megerősítik a kortárs kapcsolatokat, másodlagos szocializációs környezetet teremtenek. Pályázati programunkkal ehhez kívánunk támogatást biztosítani.

A pályázat benyújtásának határideje: 2024. február. 20. 23:59:59, a dokumentumokat a naszadi.kriszta@diakonia.hu elektronikus címre várják. A részletes pályázati felhívást a mellékelt dokumentumban olvashatják el.