Hírek

Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott Dani Eszter és Káli-Horváth Kálmán

Dani Eszter a Missziói Iroda és az Országos Református Cigánymisszió vezetőjeként, solymári lelkipásztorként, Káli-Horváth Kálmán a Budapesti Református Cigány Szakkollégium igazgatójaként kapta az elismerést nemzeti ünnepünkön, 2021. március 15-én.

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke 2021. március 15-én adta át az állami kitüntetéseket, köztük több református személynek is - egyházunk díjazottjainak teljes listája itt olvasható, a Parókia Portál gyűjtésében.

Büszkeséggel tölti el a szívünket, hogy két munkatársunk is a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést vehette át az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kezdetének évfordulóján.

Dani Eszter, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Missziói Irodájának, így az azon belül működő Országos Református Cigánymissziónak a vezetője, a Solymári Református Egyházközség lelkipásztora a hátrányos helyzetben élők, különösen a  romák érdekében végzett több évtizedes szolgálata, valamint a cigánymissziós lelkésztovábbképzésben vállalt jelentős szerepe elismeréseként részesült az kitüntetésben.

Dani Eszter_tanuim lesztek_misszio_20200112-ivola (105).jpg

Fotó: Bazánth Ivola

Eszter már lelkészi szolgálata kezdetén, az 1990-es évek közepén aktívan bekapcsolódott a cigányok között végzett munkába Kárpátalján, később Budapesten segítette a gyülekezetek szolgálatát. Lassan tíz éve, hogy a Missziói Irodát vezetve koordinálja a református bel-, illetve külmissziói tevékenységet, illetve irányítja az Országos Református Cigánymissziót.

Káli-Horváth Kálmán a Budapesti Református Cigány Szakkollégium igazgatójaként és szakmai vezetőjeként, az intézmény megalapítása, valamint működési koncepciójának kialakítása érdekében végzett munkája elismeréseként díjazta a köztársasági elnök.

Káli-Horváth-Kálmán-1024x683.jpg

Fotó: Vargosz

Kálmán 2016-ban lett a szakkollégium vezetője, a kezdetektől aktív szerepet vállalt az intézmény arculatának kialakításában, illetve a hátrányos helyzetből érkező roma és nem roma fiatalok tehetséggondozásában.

Szívből gratulálunk!

Az Országos Református Cigánymisszió munkatársai