Hírek

Lépj ki a világba! Nemzetközi, középiskolai ösztöndíj pályázat

Az UWC Magyarországi Egyesülete a dán Velux Alapítvány támogatásával két ösztöndíjat hirdet meg nemzetközi érettségit adó külföldi középiskolákba hátrányos helyzetű fiatalok számára, kétéves időtartamra.

Ki pályázhat?

1. állami gondozott, vagy
2. leghátrányosabb helyzetű (LHH) kistérségben lakó, vagy
3. roma/cigány származású diákok számára, kétéves időtartamra.
A teljes pályázati felhívás és jelentkezési útmutató megtalálható a http://uwc.hu/velux oldalon
Plakát letölthető innen

A pályázat benyújtásának határideje: 2016. január 6.

Az 1962-ben alapított UWC-hálózat ma 15 iskolát tart fenn világszerte. Magyar diákokat fogadtak már Walesben, Kanadában, Olaszországban, az Egyesült Államokban, Hongkongban, Indiában, Norvégiában, Costa Ricán, Szingapúrban, Hollandiában, Németországban, Kinában és Örményországban.

Az iskolákba több mint 80 országból érkeznek érettségi előtt álló diákok, hogy két évig együtt tanuljanak angol nyelven a nemzetközi kapcsolatok fejlesztése és a kultúrák harmóniája jegyében. A kultúrák keveredése és az otthonitól eltérő környezet nagymértékben formálja a személyiséget, fejleszti a problémamegoldó készséget, toleranciára, felelősségtudatra nevel; továbbá fogékonnyá teszi a fiatalokat a világban jelen lévő, globális problémákra. A diákok két év alatt a Nemzetközi Érettségi programját (International Baccalaureate, IB, www.ibo.org) végzik el. Ez egy világszerte egységesen elismert, színvonalas képzési rendszer - a továbbtanulási arány ezekből az iskolákból gyakorlatilag száz százalék.

Elérhetőségek:
UWC Magyarország: http://www.uwc.hu
Facebook: facebook.com/uwc.hu
UWC: http://www.uwc.org
E-mail: veluxosztondij@uwc.hu