Hírek

Közösségi tér kialakítására gyűjtenek a Hős utcaiak

A kőbányai Hős utcai telepen nyolcszázan laknak két leromlott állapotú épületben. Többségük nagyon nehéz körülmények között élő kisgyermekes család. A gyerekek játékra való lehetősége korlátozott, hiszen az egykori játszótér ma illegális hulladéklerakó.

A tavalyi Hős utcai Alkotótábor során a szülők megfogalmazták, hogy szükség van egy biztonságos, fedett helyre, ahol a gyerekek hasznosan tölthetik el szabadidejüket. Ezt az igényt felkarolva indította el a Kontúr Közhasznú Egyesület a Norvég Civil Alap által is támogatott „Nyitottabb Hős utcát” projektjüket, amelynek keretében egy közösségi teret hoznának létre. A közösségi térben a gyerekek és fiatalok számára olyan programokat szerveznének, amelyek segítik szocializációjukat, növelik esélyüket a szegénységből való kitörésre. A felnőtteket megszólító programjaik célja, hogy a telepen élők saját kezükbe vegyék sorsuk irányítását.

A helyi önkormányzat rendelkezésükre bocsátott egy befalazott lakást a közösségi tér kialakítására. Ezt azonban előbb fel kell újítani ahhoz, hogy alkalmassá váljon a gyerekek és felnőttek fogadására, programok megtartására. Az egyesület most erre gyűjt:

1000 forinttal hozzájárulsz ahhoz, hogy a felújítási munkálatok alatt ne fogyjunk ki a sittes zsákból, gumikesztyűből;

3000 forintos támogatásodból meg tudunk venni 4 liter falfestéket;

5000 forinttal a szoba kb. 2 négyzetméterének padlóburkolását teszed lehetővé;

10 000 forintból megvan az összes vakolóanyagunk.

Hogyan tud még segíteni?

A fentiektől eltérően bármilyen összeggel támogathatsz bennünket, valamint tudunk egy részletes anyaglistát küldeni, amennyiben építési anyaggal tudsz segíteni. Ezen kívül önkéntesként is részt vehetsz a felújítási munkálatokban és a leendő közösségi térben tartandó programokon egyaránt.

Részletesebben itt olvashat, hogyan tud még segíteni az egyesületnek. 

A reformátusok Hős utcai szolgálatáról egy korábbi interjúnk szól