Közönségtalálkozó és filmvetítés a Gettó Balboa alkotóival az Országos Cigánymissziós Konferencián

A Berlini Roma Filmfesztivál és a Pekingi Nemzetközi Filmfesztivál fődíjas alkotása, a több nemzetközi filmszemlén is elsöprő sikert arató Gettó Balboa alkotói is velünk lesznek Berekfürdőn, az Országos Cigánymissziós Konferencián!

2019. október 19-én, szombaton 20 órától vendégünk lesz a berekfürdői Megbékélés Házában a Gettó Balboa rendezője és forgatókönyvírója, Bogdán Árpád, a film operatőre, Bordás Róbert és Ponczók Attila producer.

Az este során közösen megtekintjük a a 90 perces dokumentumfilmet, majd beszélgetünk az alkotókkal a Gettó Balboa hátteréről, a forgatásról és a történet tanulságairól.

A film sztorija röviden:

Szabó Zoli (21) hat éve bokszol Sipos Misi (60) felügyelete alatt. Misi egykor a budapesti nyolcadik kerület alvilágának meghatározó figurája volt. Tíz éve azonban egy rivális maffiózó rálőtt Misire, aki az eset után megtért és maga mögött hagyta a bűnöző életet. Azóta a kerület kamasz gyerekeivel foglalkozik: boxolni tanítja őket.

Zoli apjával, mostohaanyjával, kishúgával és menyasszonyával él egyszobás lakásukban. Ablakukból a kerület egyik leghírhedtebb utcájára látni rá. Tehetséges, de képtelen saját erőből átlépni az árnyékán, Misi barátsága és segítsége kell ahhoz, hogy visszatérjen a sporthoz. A film a kilátástalanságtól a profi box világáig követi a két főszereplőt. Egy inspiráló mai történet a lehetőségekről, kitartásról, fontos döntésekről és a kitörésről.

Előzetes: 

A konferenciára jelentkezni erre a linkre kattintva lehet.