Hírek

KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY – Változások a Cigánymisszióban

Az Országos Református Cigánymisszió szervezeti átalakuláson megy át, melynek legfontosabb részleteiről tájékoztatni szeretnénk olvasóinkat és követőinket.

Ahogyan arról korábban több cikkünkben is beszámoltunk, az Országos Református Cigánymisszió 2022. január 15-től hivatalosan is más szervezeti egységben, a Református Szeretetszolgálatnál működik tovább.

Az átalakulás célja, hogy egyházunk cigányok és hátrányos helyzetű és peremen élők közötti szolgálatai egy ernyő alatt működjenek tovább, egymást erősítve és kiegészítve, Isten országának építéséért.

A Református Szeretetszolgálaton belül erre a célra jött létre a Felzárkózási Osztály (megbízott vezetője dr. Eperjesi Tamás), mely az Országos Református Cigánymisszió mellett egyházunk két roma szakkollégiumát (a WISZ Debrecenben és a RefoRom Budapesten), a Bárka Tábort, a református tanodákat és Biztos Kezdet Gyerekházakat és a Felzárkózó Települések programjait fogja össze.

Mi, az Országos Református Cigánymisszió munkatársai hatalmas lehetőségként tekintünk az átalakulásra, bízva abban, hogy az új együttműködéseknek és szakmai kapcsolatoknak köszönhetően eddigi szolgálataink nem csak megmaradnak, de bővülhetnek is. A változás így további lépéseket jelenthet a cigányok között végzett, holisztikus – az egyén testi és lelki igényeit és szükségeit egyaránt kielégítő – szemléletű misszió felé, egyházunk cigánymissziós stratégiájának alappillérei, a megbékélés, az egészség és a reménység jegyében.

Szolgálatainkkal kapcsolatos információkért ezentúl a ciganymisszio@diakonia.hu központi e-mail-címen vagyunk elérhetőek, de üzenetet küldhettek nekünk Facebookon keresztül is, a korábban jól bevált módon.

Reménységgel tekintve a jövő felé,

Az Országos Református Cigánymisszió munkatársai

„A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel, hogy bővölködjetek a reménységben a Szentlélek ereje által.” (Pál levele a rómaiakhoz 15,13)