Hírek

Közel háromszáz roma gyereket táboroztattak Kárpátalján

Közel háromszáz gyereket és fiatalt táboroztatott az Esélyt az Életnek jótékonysági alapítvány Kárpátalján. A gyerekek megismerkednek az Isten igéjével, és azzal, hogyan tudják ezt a mindennapokban alkalmazni. 

Az Esélyt az Életnek jótékonysági alapítvány idén nyáron immár hetedik alkalommal szervezte meg a roma gyerekek és fiatalok számára rendezett nyári bibliai táborokat.

Öt héten keresztül körülbelül háromszáz gyerek és fiatal vehetett részt a különböző korosztályú programokban Csonkapapiban. A táborozások alkalmával a szervezők fontosnak tartották, hogy a gyerekek és a fiatalok hallják az Isten Igéjét és megértsék, hogy ez hogyan érvényes az ő életükre, problémáikra nézve.

A gyerekek és fiatalok együtt érkeznek a már működő református cigány gyülekezetekből, amelyek közül 13 gyülekezetben rendszeresen működik alapítványi óvodai, illetve iskolai oktatás. „A nyári táborozás egy olyan lehetőség számukra, ahol kötetlenebb formában, játékosan, versenyezve megtanulhatják, hogy ők is fontos tagjai a társadalomnak és elfogadva önmagukat tudjanak változtatni saját vagy közösségük életén” – mondja Tomes Lívia, az alapítvány munkatársa, aki köszöni mindenkinek a segítséget, aki részt vett a táborok szervezésében.