Hírek

Jó ifjúságot segítő programod van? Mutasd be Európának!

Az európai egyházak szeretetszolgálati tevékenységét szakmailag összefogó kontinentális szervezet, az Eurodiaconia pályázati felhívást tett közzé ifjúságot támogató innovatív diakóniai kezdeményezések díjazására július 30-i határidővel.

A 2014-es Eurodiaconia Díjra olyan innovatív kezdeményezések és szolgáltatások pályázatát várják, amelyek a fiatalok oktatáshoz, foglalkoztatáshoz és képzéshez való hozzáférését segítik, és ezzel lehetővé teszik számukra az aktív részvételt a közösségi és a társadalmi életben. A 2014-es díjnak az a célja, hogy bemutassa és elismerje az Eurodiaconia tagszervezeteinek munkáját az ifjúság társadalmi integrációjában, és a figyelmet az olyan szociális szolgáltatások fontosságára és minőségére irányítsa, amelyet a diakóniai szervezetek nyújtanak azoknak a fiataloknak - velük együttműködve -, akik átélik a társadalmi kirekesztettséget.

Az Eurodiaconia arra kér majd számos pályázót, hogy egy fotókiállítás keretében mutassák be kezdeményezéseiket vagy szolgáltatásaikat az Európai Parlamentben. Minden nevező munkája szerepelni fog a szervezet kiadványában.

A díjról

A 2007-ben kezdődött program célja, hogy elismertesse az egyházak diakóniai munkájának példaszerű gyakorlatait („best practice"). A díjjal fel akarják hívni a figyelmet a diakóniai munka jelentőségére az egyházak szolgálatában, tagegyházai között előmozdítsa a kölcsönös tanulást és tapasztalatcserét és a legégetőbb kérdésekben párbeszédre indítsa a tagszervezeteket.

A pályázatokat a theresa.schlage@eurodiaconia.org e-mail címen várja a szervezet július 30-ig.

A teljes kiírás olvasható a reformatus.hu honlapján.

További angol nyelvű információ és jelentkezési lap

kép: eurodiaconia.org