Hírek

Jelentkezz református cigány szakkollégiumokba!

A debreceni Wáli István Református Cigány Szakkollégium és a Budapesti Református Cigány Szakkollégium várja az egyetemi-főiskolai tanulmányaikat ősztől megkezdő, illetve már korábban megkezdett fiatalokat.

A Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat részeként 2011-ben, illetve 2016-ban életre hívott Wáli István Református Cigány Szakkollégium, illetve Budapesti Református Cigány szakkollégium célja a roma származású, vagy hátrányos helyzetből érkező, de egyetemi képzésben tanuló hallgatók támogatása.

Az intézményekbe felvételt nyert fiatalok kiemelt összegű ösztöndíjat, kollégiumi elhelyezést, mentori segítséget kaphatnak, idegen nyelvi képzésben és szakmai programokon vehetnek részt, melyekbe beletartozik a cigányság történetével, kultúrájával és hagyományaival foglalkozó műhelymunka is, identitás-erősítés gyanánt.

kép

2018-ban a WISZ lett a KRSZH-Focikupa bajnoka

A debreceni Wáli István Református Cigány Szakkollégium olyan hallgatókat vár, akik a Debreceni Egyetemen, vagy a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen kezdik meg tanulmányaikat, esetleg korábban tették azt, és ősztől szeretnének bekapcsolódni a szakkollégium életébe. 

Jelentkezési határidő: 2018. augusztus 7., kedd
Felvételi időpontja: 2018. augusztus 13-14., hétfő-kedd,
Felvételi helyszíne: Wáli István Református Cigány Szakkollégium, 4024 Debrecen, Blaháné u. 15.
Kiértesítés a felvételi eredményéről: 2018. augusztus 15. 15-16 óra

Bővebb információ a jelentkezés menetéről, a szakkollégium életéről és programjáról az intézmény weboldalán, a wisz.hu-n található, mely ide kattintva érhető el.

kép

A RefoRom hallgatói

A Budapesti Református Cigány Szakkollégium azon fiatalok jelentkezését várja, akik felvételt nyertek bármely fővárosi felsőoktatási intézménybe, vagy aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek.

Jelentkezési határidő: 2018. augusztus 10., péntek
Felvételi időpontja: 2018. augusztus 14-15., kedd-szerda,
Felvételi helyszíne: Budapesti Református Cigány Szakkollégium, 1109 Budapest, Belényes u. 9.

Bővebb információ a jelentkezés menetéről, a szakkollégium életéről és programjáról az intézmény weboldalán, a reforom.hu-n található, mely ide kattintva érhető el.

Folyamatosan frissülő információk a szakkollégiumok közösségi média-felületein:

WISZ Facebook
WISZ Instagram
RefoRom Facebook
Reforom Instagram