Hírek

Jelentkezz kiscsoportvezetőnek a Csillagpontra!

Érzel magadban elhívást, hogy a Csillagpont négy napján, 8-16 fő vezetőjeként beszélgetéseket vezess a találkozó előadásairól? Akkor köztünk a helyed!

Az alábbiakban a Csillagpont szervezőinek felhívását tolmácsoljuk:

Amire hívunk / amit várhatsz tőlünk:

• részvételi lehetőség Isten fantasztikus munkájában a fiatalok között,

• önismereted fejlődése,

• csapatmunka,

• vezetési kompetenciák fejlesztése,

• mentorálási lehetőség kipróbált vezetőkkel,

• szakemberek által összeállított képzési – távoktatási – segédanyagok,

• ajánlott és hasznos irodalom a témához,

• szolgálatodért kedvezményt kapsz majd a Csillagpont regisztrációs díjából,

• a szállás és étkezés a képzések alkalmával.

kép

Amit mi várunk / jelentkezési feltételek:

→ Református keresztyén hitű és 18 éves kort betöltött személyeket keresünk.

→ Ha rendelkezel csoportvezetői tapasztalattal a Csillagponton vagy egyéb (református/ ökumenikus) ifjúsági munkában, vegyél részt 2019. május 24-26. között a Zsinati Ifjúsági Iroda 2019-es ifivezető képzésének Csillagpont témájú hétvégéjén, melynek jelentkezési határideje 2019. április 30. (Részletek itt.)

→  Amennyiben nem rendelkezel kiscsoportvezetői tapasztalattal, vegyél részt a Zsinati Ifjúsági Iroda 2019-es ifivezető képzésén. A képzés ára 18.000 Ft. (Ha szükséged van rá, kérhetsz kedvezményt.) Jelentkezési határidő: 2019. január 25. (A részleteket lásd itt.)

→ Vegyél részt a felvételin/kiválasztáson, amennyiben még nem voltál Csillagponton, vagy ha nem voltál még kiscsoportvezető a Csillagponton.  Ez lényegében egy személyes találkozó, ahol kicsit jobban megismerjük egymást, és mesélünk neked arról, milyen is ez a szolgálat, hogy te is és mi is előre lássuk, mit várhatunk el a másiktól.

→ Aktívan vegyél részt a távoktatásban, ami három körben, e-mailben elküldött feladatok megoldását, határidőre való visszaküldését foglalja magában. Ez a feladat is szerves részét képezi a kiscsoportvezetők kompetenciamérésének, ugyanolyan súllyal esik latba, mint minden személyes találkozás!

kép

→ Vegyél részt a Csillagpont előkészítő napjain, a helyszíni képzésen, mely 2019. július 21-től a CSP hivatalos kapunyitásáig tart.

→ Természetesen vegyél részt a Csillagponton 2019. július 23-27. között Debrecenben.

→ Működj együtt készségesen a Csillagszóróddal. Ő lesz az a mentor, aki segít neked a felkészülésben, segít kicsomózni a gubancokat menet közben és összeköttetést jelent majd számodra a munkaág vezetőivel.

→ Azon anyag mentén vezesd a rád bízott kiscsoportot, amit a Csillagszóródtól megkapsz.

→ Tudnod kell, hogy a Csillagpont alatt napi minimum két alkalommal találkoznod kell a Csillagszóróddal a szolgálat előtti „bemosakodás” és a kiscsoportos beszélgetést követő „kimosakodás” alkalmával.

Bemosakodás: találkozás a kiscsoportvezetőiddel még a főelőadás előtt. Minden Csillagszóró maga alakítja ki, mi történik ilyenkor. Közös imádság, egy utolsó buzdítás aznapra, közös igeolvasás, gyors ötletbörze…

Kimosakodás: hálaadás, visszajelzések, élmények begyűjtése. Esetleges kérdések, problémák megoldása, ha nem megy egyedül, Csillagszóró vezetők vagy lelkigondozók bevonásával.

→ Csak ezt a szolgálatot vállald a Csillagponton.

→ Szükség lesz a lelkipásztorod ajánlására. A formanyomtatványt a jelentkezési felületen tudod letölteni, s visszatölteni a Rád vonatkozó jelentkezési határidőig (2019. január 18., illetve 2019. április 30.).

→ Írj egy kis (minimum A/4-es oldalnyi) történetet, élményt magadról, E/3 személyben megfogalmazva arról, ami leginkább jellemző rád, hogy minél jobban megismerhessünk. Ezt is a jelentkezési felületen tudod letölteni, s visszatölteni a Rád vonatkozó jelentkezési határidőig (2019. január 18., illetve 2019. április 30.).

kép

Előnyt jelent:

→ Ha vettél már részt Csillagponton. Ha még nem, akkor se aggódj, a kiválasztás egyéni szempontok szerint történik, nem lehet belőle hátrányod.

→ Ha vezettél már kiscsoportot Csillagponton. Ha még nem, ne aggódj, a kiválasztás egyéni szempontok szerint történik, nem lehet belőle hátrányod.

Várjuk jelentkezésedet ITT.