Hírek

Jelentkezőket vár a Cigánymisszió keresztyén közösségfejlesztő munkatársképzése!

A 2021/22-es tanévben az Országos Református Cigánymisszió negyedik évfolyamát indítja keresztyén közösségfejlesztő munkatársképzésén.

EE_20200904-06-10.jpg

A program célja olyan cigány és nem cigány gyülekezeti tagok képzése, akik a saját gyülekezetükben aktívak és a helyi református lelkészük bevonásával, a lelkész és presbitérium támogatásával, olyan közösségszervezési tevékenységeket valósítanak meg, mely elősegíti a helyi cigány és nem cigány közösség együttműködését. A képzés során elsajátított ismeretekkel gazdagodva, a diákok hazatérve saját közösségeikbe, megkezdhetik akár helyi problémákra is reflektáló keresztyén közösségfejlesztő feladataikat.

A képzés nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati részekre, melyek mellett a részvevők többek között induktív bibliatanulmányozás, bibliaismereteket, lelkigondozás alapjait, keresztyén közösségfejlesztést, állampolgári és jogi alapismeretekkel és romológiát is tanulnak.

Ezen túl, a képzésben résztvevők az Országos Református Cigánymisszió éves programjainak is (konferenciák, imanapok, találkozók, kiengesztelődési szeminárium, stb.) aktív részvevői, önkéntes szolgálói, az országos alkalmakon való részvétel elvárás, az ott végzett közösségfejlesztő tevékenység a gyakorlatba ágyazott képzésük szerves része.

A gyülekezeti keresztyén közösségfejlesztő képzés 2 éves. A két tanév alatt 5-5 képzési hétvége kerül megvalósításra, melyeken a részvétel kötelező. A tanév szeptembertől májusig tart. A képzési hétvégék 3 naposak (péntek-vasárnap) és előreláthatóan mind a két tanévben az alábbi hónapokra esnek majd: szeptember, november, január, március, május.

A képzésre történő jelentkezéshez szükséges a csatolt jelentkezési lap kitöltése és a jelentkezési lap mellett a lelkészi ajánlás megküldése.



A képzésben résztvevők aktív szakmai támogatást kapnak, egyfajta folyamatkísérésként az Országos Református Cigánymissziótól és a képzésben résztvevő szakmai mentortól is. Továbbá a képzés részeként csoportos szupervízión vesznek részt.

A 2021/2022-es képzési tanév tervezett dátumai az alábbi időpontokat érintik majd, valamint az alábbi helyszíneken kerül megvalósításra:

  • 2021. szeptember 17-19 (Kunhegyes - Siloám Gyógyászati és Konferencia Központ )
  • 2021. november 12-14 (Kunhegyes - Siloám Gyógyászati és Konferencia Központ )
  • 2022. január 21-23 (Berekfürdő - Megbékélés Háza)
  • 2022. március 11-13 (Kunhegyes - Siloám Gyógyászati és Konferencia Központ )
  • 2022. május 13-15 (Berekfürdő - Megbékélés Háza)

A képzésen való részvétel térítésmentes.

Az utazást minden résztvevőnek egyénileg kell megoldania, aminek költségét, szükség esetén, téríteni tudjuk. A képzés alatt a szállás, ellátás térítésmentes a résztvevők számára.

Várjuk mindazok jelentkezését, akik tenni szeretnének a gyülekezetükért, akik a képzést követően közösségeik szervezőivé, motorjaivá válhatnak.

A kitöltött jelentkezési lapokat és lelkészi ajánlásokat az egyutt-egymasert@reformatus.hu email címre kell megküldeni. Minden jelentkezőnek külön jelentkezési lap és külön névre szóló lelkészi ajánlás szükséges!

Bármilyen további kérdéssel keressenek minket bizalommal a 06 30 653 85 11-es (Tomes Attila mentor) vagy a 06 30 737 49 86-os (Fitos Renáta szakmai vezető) telefonszámon!