Hírek

Játssz, tanulj, ismerkedj és épülj hitben – Cigánymissziós programok a 2021-es Csillagponton

2021. július 27. és 31. között ismét Debrecenben gyűlik össze a Kárpát-medence református ifjúsága, a jubileumi, 10. Csillagponton! Az Országos Református Cigánymisszió a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is színes programokkal várja az érdeklődőket a lehetőségek piacán és a fesztivál 6-os pavilonjában.

1.jpg

PROGRAMJAINK:

Élő könyvtár:

  • Beszélgess cigány önkénteseinkkel és munkatársainkkal, találd meg a közös pontokat kettőtök életében! A fesztivál mindhárom teljes napján 16 és 18 óra között, a Lehetőségek Piacán.

Roma kvíz:

  • Töltsd ki a Cigánymisszió kvízsorát, és nyerj cigánymissziós ajándékot! A fesztivál mindhárom teljes napján 14 és 16 óra között, a Lehetőségek Piacán.

Habiszti – Cigány kulturális társasjáték:

  • Ismeretterjesztő társasjáték a cigány művészetről, gasztronómiáról, nyelvről és hagyományokról. A fesztivál mindhárom teljes napján 16 és 18 óra között, a Lehetőségek Piacán.

Bemutatkozik az Országos Református Cigánymisszió:

  • Ismerd meg a Cigánymisszió működését, szolgálati területeit, éves programjait és a misszióba való csatlakozás lehetőségeit. A fesztivál mindhárom teljes napján 14 és 15 óra között, a Lehetőségek Piacán.

Dicsőítés:

  • Közös énekes, hangszeres dicsőítés a cigánymisszió munkatársaival és önkénteseivel. A fesztivál mindhárom teljes napján 17 óra és 17:30 között, a 6-os pavilonban.

Efta kheiben – Álld ki a hét próbát!

  • „1 perc és nyersz”-jellegű ügyességi játékok. A fesztivál mindhárom teljes napján 14 és 17 óra között, a 6-os pavilonban.

Romani Rota – Cigánykerék Kreatív foglalkozás:

  • Újrahasznosított használati és ajándéktárgyak készítése. A fesztivál mindhárom teljes napján 15 és 18 óra között, a 6-os pavilonban.

Khelipé – Táncra fel!:

  • Gyere és tanuld meg, hogy kell nagyecsedi cigánytáncot járni! A fesztivál mindhárom teljes napján 17:30 és 18:30 között, a 6-os pavilonban.

Romani Design-workshop:

  • Kreatív divattervező workshop és fotósarok Varga Erikával, Magyarország első roma divattervező cégének társalapítójával. Július 29-én 16 és 17 óra között, a 6-os pavilonban.

Romani Design '56-os roma hősök worksop:

  • Ismerd meg az 1956-os forradalom és szabadságharc cigány hőseinek történetét a Romani Design divatkollekciójának, és Varga Heléne-társalapító segítségével! Július 30-án 14 és 16 óra között, a 6-os pavilonban.

Csatlakozz Facebook-eseményünkhöz, hogy biztosan ne maradj le egyetlen programunkról sem!

Várunk szeretettel!