Hírek

Újra lehet a HEKS-nél pályázni roma fiatalokat támogató projektekkel

A pályázat kizárólag a Magyarországi Református Egyház gyülekezeteinek szól, célja olyan tanoda-típusú és (vagy) az életkészségek erősítését szolgáló programok támogatása, melyek a 0-18 éves hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű és elsősorban cigány gyermekek és fiatalok felzárkózását, társadalmi beilleszkedését és készségfejlesztését segítik.
 

Hazánkban a svájci protestáns segélyszervezet, a HEKS támogatásával már nyolc gyülekeztben folyik olyan program, amely a roma gyerekek, fiatalok tanulását, társadalmi beilleszkedését segíti, megismerteti őket a keresztény értékrenddel, közösségi alkalmakat szervez a számunkra. A HEKS Magyarországra vonatkozó programjában további források állnak rendelkezésre, hogy idén is 4-5 gyülekezet bekapcsolódhasson ebbe a munkába.

Vilmányban már jó pár éve működik a templom mellett az úgynevezett "Menedékház", amely csoportos foglalkozásokat nyújt a különböző korosztályoknak. A ciganymisszio.reformatus.hu már írt erről a komplex projektről itt. A somogyi Büssüben futó projekt kezdeteiről is tudósítottunk. Kecskeméten baba-mama klubot működtet a gyülekezet két roma származású munkatárssal, egyikük számol be a tevékenységükről a Tedd meg, ami tőled telik! És kérjed azt, amire gyönge vagy! című írásban.

A HEKS a cigánymissziós munkatársak számára évente két képzést szervez, az élménypedagógiai továbbképzésen készült interjúkat Ne térjen el a normáktól, de ne is kelljen letagadnia, hogy cigány és Élmény lesz a pedagógia a cigány gyerekek között címmel olvashatjuk .

Ha felkeltettük érdeklődését, tanulmányozza a részletes hirdetést, amely tájékoztatás ad a pályázat feltételeiről.

A pályázati anyag letölthető a honlap letöltések menüjéből.

Beadási határidő: 2015. február 28.