Hírek

Iskolatáskákat kaptak ajándékba a büssüi tanodások

2019. augusztus 28-án, szerdán a Büssüi Tarkabarka Óvoda 11 iskolakezdője kapott iskolatáskát és tanévkezdéshez szükséges felszerelést nagylelkű adományozók jóvoltából, a HEKS Roma Program szervezésében és támogatásával. 

Immár hagyományosan, az óvoda kicsinyei és nagyjai augusztus utolsó hetében három napos napközis tábor keretében voltak együtt. Az utolsó, a „családi napon” az intézménybe frissen belépő háromévesek és az onnan júniusban elballagott nagyok szüleikkel és testvéreikkel együtt vettek részt az óvónénik által szervezett vidám programokon. 

kép

Kreizerné Bankics Anita óvodavezető köszöntője és Kacsora Szabolcs István református lelkész rövid bibliai tanítása után énektanulás és közös éneklés következett, majd Hanula-Csordás Dóra a HEKS roma program képviseletében átadta az iskolatáskákat a leendő elsősöknek. Az „útrakelő csomagba” a tolltartón és az iskolaszereken túl Isten bátorító ígérete is bekerült: „Így szól az Úr: … Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!” (Ézs 43,1) 

kép

A délelőtt hátralévő részében az óvoda udvarán együtt játszottak és barkácsoltak a közösség tagjai. 

Isten áldását kérjük a büssüi családok életére, a cigánymisszió szolgálatára, a Tarkabarka Óvoda és a faluban működő református Tanoda munkájára! 

Még több kép a családi napról galériánkban, erre a linkre kattintva!