Hírek

Ingyenes lesz az internet a középiskolásoknak egy hónapig

Orbán Viktor ma délelőtti bejelentése után Magyarország hivatalos lapjában, a Magyar Közlönyben is megjelent a rendelet az internethozzáférés egy hónapos ingyenessé válásáról.

Magyarország miniszterelnöke hétfői bejelentésében tette egyértelművé, hogy a közép- és felsőfokú oktatási intézmények egy hónapra bezárnak, az iskolák digitális tanrendre térnek át.

Sok hátrányos helyzetű család számára már tavasszal gondot jelentett, hogy hogyan oldja meg az otthoni oktatás feltételeit a gyerekek számára, a kollégiumok bezárásával pedig ismét hasonló kihívás előtt állnak háztartások tízezrei.

Ezen próbál segíteni a Kormány, a Magyar Közlönyben ma megjelent rendelete, melyekben a következő határozatok szerepelnek:

  • 30 napig ingyenes internetszolgáltatás vehető igénybe azok számára, akik tanulói jogviszonnyal rendelkeznek valamely, a korábbi rendeletnek megfelelően digitális oktatásra áttért középfokú intézményben (a  köznevelésben és a szakképzésben, nappali rendszerű nevelés-oktatásban és szakmai oktatásban tanulók)
  • A középfokú oktatásban dolgozó tanárok is igénybe vehetik a kedvezményt.
  • Az ingyenes szolgáltatás igénybevétéléhez a tanulónak, vagy törvényes képviselőjének, illetve oktatóknak érvényes internet-előfizetéssel kell rendelkezniük.
  • A jogosultsáf csak egy helyen érvényesíthető.
  • Ha a tanulói jogviszony megszűnik a harminc nap során, a kedvezmény is automatikusan érvényét veszti.
  • A jogosultaknak a kedvezmény igénybe vételéről (lehetőleg elektroniusan) értesíteniük kell az internet-szolgáltatójukat.

FONTOS!

Tehát mindenki, aki szeretné igénybe venni a 30 napos ingyenes internet-szolgáltatást, keresse meg szolgáltatóját! 

A rendelet teljes terjedelmében ide kattintva érhető el.

Fotó: Unsplash