Hírek

Imák az európai cigányságért - VI.

"Arra kérlek mindenekelőtt, hogy tartsatok könyörgéseket, imádságokat, esedezéseket és hálaadásokat minden emberért" (1Tim 2,1)

kép

"Úr Jézus! Te azt ígérted, hogy aki nálad zörget, annak megnyittatik. Ezzel a bizalommal imádkozunk most minden emberért. Imádkozunk a lelkészekért, a gyülekezetek vezetőiért, hogy soha ne tegyenek különbséget az emberek között, ha az evangélium hirdetéséről van szó. Ne rajtunk múljon, hogy valaki hall-e rólad. Alázatot és szereteted adj a szívünkbe, minden ember iránt. A Te erőddel tudjunk kiállni egymásért. Imádkozunk azokért a cigányokért, akik börtönök rabjai, és a családjaikért. Szabadítsd meg őket, hadd találjanak meg Téged, mert ahol a Te lelked, ott a szabadság. Imádkozunk azokért a cigányokért, akik az alkohol vagy kábítószer rabjai. Szabadítsd meg őket, hogy ne tegyék tönkre magukat, családjukat és környezetüket. Imádkozunk az uzsorásokért, és a többieket erőszakkal kifosztókért. Nálad minden lehetséges. Állítsd meg őket, hogy ne tudjanak több embert kizsákmányolni. Imádkozunk politikai, közéleti és kisebbségi vezetőinkért, és a lelkipásztorokért. Add, hogy ne csak megélni akarjanak belőlünk, hanem felelősségteljes tanácsaikkal segítsenek bennünket, és tenni is készek legyenek értünk. Imádkozunk azokért a cigány emberekért, akik kevesebbnek érzik magukat másoknál, vagy akik azt élik meg, hogy nekik többet kell teljesíteni, és sok elutasítást élnek át. Soha ne higyjük el, amikor az emberek lebecsülnek minket, és az értékességünket ehhez mérjük, mert ez hazugság. Hála neked, hogy megismerhetjük a Te igazságod, és átformálsz minket általa. Köszönöm, hogy meghallgatod könyörgésünket. Ámen."

Bandor Árpád, Karcsa

Fotó: Vargosz

A következő napokban minden alkalommal megosztunk egyet-egyet az 5. Országos Cigánymissziós Találkozón és Imanapon elhangzott imádságokból.