Hírek

Imák az európai cigányságért - V.

"Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám. Akkor így válaszolnak neki az igazak: Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enned adtunk volna, vagy szomjazni, hogy innod adtunk volna? Mikor láttunk jövevénynek, hogy befogadtunk volna, vagy mezítelennek, hogy felruháztunk volna? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy elmentünk volna hozzád? A király így felel majd nekik: Bizony mondom nektek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg." (Máté 25,35-40)

kép

"Mennyei atyánk! Indíts minket szolgálatra egymás felé. Adj olyan szeretetet a szívünkbe, amivel egymásban a Te arcodat láthatjuk meg. Istenünk! Imádkozunk azokért, akik hajléktalanok, fáznak, éheznek, nincs elég pénzük, vagy munkahelyükön kihasználják őket, és kiszolgáltatottan végeznek el bármilyen munkát, mert nincs választásuk. Várjuk a Te szabadításodat ezekből a helyzetekből, és kérjük, hogy használj minket eszközként ebben! Érezzük felelősnek magunkat egymás sorsáért. Ne arra nézzünk, mivel lenne több, hanem arra, hogy mivel segíthetünk egymásnak. Adj nekünk bátorságot, hogy szólni tudjunk azokért, akik magukért nem tudnak szólni. A vezetőinknek adj bölcs szívet, óvd kezünket, amikor otthonokat akarnak lerombolni. Szereteteddel újítsd meg azokat, akik özvegyek, árvák, munknélküliek, hajléktalanok és éhezők felett uralkodnak. Add, hogy egymást számon tartsuk, vigyázzunk egymásra, és szolgáljunk egymás felé. Ámen."

Kocsis Melinda, Kiskunhalas

Fotó: Vargosz

A következő napokban minden alkalommal megosztunk egyet-egyet az 5. Országos Cigánymissziós Találkozón és Imanapon elhangzott imádságokból.