Hírek

Imák az európai cigányságért - IV.

"Kisgyermekeket vittek hozzá, hogy megérintse őket, a tanítványok azonban rájuk szóltak. Amikor ezt Jézus észrevette, megharagudott, és így szólt hozzájuk: Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne akadályozzátok őket, mert ilyeneké az Isten országa." (Márk 10,13-14)

kép

"Istenünk! Ma minden olyan gyermekért könyörgünk, aki a szegénység és kirekesztés áldozata. Add meg kegyelmedből, hogy minden gyermek merjen álmodni, legyenek céljaik, amiket valóra akarnak váltani. Ne amit mások mondanak meg nekik, hanem olyanok, amiket ők szeretnének megtenni. Istenünk! Ma azokért a gyermekekért és kamaszokért könyörgünk, akik nem járnak iskolába, mert pénzt kell keresniük, hogy eltartsák családjaikat, és szüleikről kell gondoskodniuk. Akik járnak iskolába, de megijedtek, mert az túl nagy kihívást jelentett a számukra. Akik járnak iskolába, de sok iskolatársukat kivették onnan szüleik, mert ők is oda járnak. Akiknek a szegénység miatt nincs rendes ruhája, cipője, és ezért szégyenkeznek. Akik elvégezték az iskolát, és szakmát tanultak, de mégis azt mondták, hogy nincs értelme tanulni, mert származásuk miatt úgysem ad nekik senki munkát. Akiket koldulásra kényszerítenek, vagy eladnak prostituáltnak, de ők a félelem és kiszolgáltatottság miatt nem tudnak tenni semmit. Akik a reménytelenség miatt úgy gondolják, hogy a bűn jelenti a kiutat, vagy csak ezt az egy utat ismerik, és nem tudnak mást megpróbálni. Gyógyító Isten! Hallgasd meg imádságunkat! Állítsd helyre a megtört életeket! Hiszem, hogy reményteljes jövőt készítesz mindenkinek - legyen ez a valóság! Ámen."

Mészáros Zsuzsa, Kiskunhalas

Fotó: Vargosz

A következő napokban minden alkalommal megosztunk egyet-egyet az 5. Országos Cigánymissziós Találkozón és Imanapon elhangzott imádságokból.