Hírek

Imák az európai cigányságért - III.

"Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok Krisztus Jézusban." (Gal 3,28)

kép

"Istenem! Közösségbe hívtál el minket, és arra tanítasz, hogy szeressük egymást. Mégis vannak, akiket megvetnek, gyűlölnek és üldöznek születésüktől fogva. Megosztottak vagyunk és szemben állunk egymással. Előítéletek, félelmek és távolságtartás határoznak meg minket. Ezek elválasztanak minket egymástól. Te legyél az Urunk, aki lerombolja az előítéletnek és a gyülöletnek falait. Te tedd lehetővé, hogy elfogadjuk egymást. Mert hisszük azt, hogy benned, Krisztusunk, egyek vagyunk. Legyünk akár cigányok, nem cigányok, férfiak vagy nők, fiatalok vagy öregek. Formálj minket úgy, hogy az igéd igazságai alatt ne a mentségeket és a kifogásokat keressük, hanem bátran tegyük meg azt, amit megéltünk, akármilyen nagy kihívást jelent. Szeressük egymást, legyünk akármilyen különbözőek. Formáld gyülekezeteinket, hogy vegyes etnikumú közösségek lehessenek, ahol minden korosztály jól érzi magát, és otthonra talál. Mert akkor, kultúránkkal gazdagítjuk egymást, cigányok és nem cigányok. Úgy fogadjuk el egymást, ahogyan az elfogadást tőled tapasztaljuk. Ámen,"

Banu Brigitta, Pápa

Fotó: Vargosz

A következő napokban minden alkalommal megosztunk egyet-egyet az 5. Országos Cigánymissziós Találkozón és Imanapon elhangzott imádságokból.