Hírek

Rendhagyó gyerekkönyvek hátrányos helyzetűeknek

A Parakletos Könyvesház pályázatot hirdet, melynek keretében missziós szervezetek, egyházak, intézmények, alapítványok kaphatnak ingyenesen szétosztható gyermekkönyveket. Elsősorban olyan pályázókat várnak, akik az alábbi célcsoportok között végeznek egyházi vagy missziós szolgálatot: hátrányos helyzetűek, roma gyerekek és családok, gyermekotthonok, utcai, lakótelepi misszió, értelmileg sérült és fogyatékkal élő gyerekek.

A Könyvesház célja az Így szól hozzám a Biblia címűgyerekkönyvek eljuttatása hátrányos helyzetű gyerekeknek. A pályázatban magyarországi és határon túli egyházak, missziós szervezetek, intézmények, alapítványok vehetnek részt, egy szervezet maximum 150 darab könyvet igényelhet a képes füzetsorozat alábbi füzeteiből: Jákób és Ézsau, Kivonulás Egyiptomból, Az ígéret földje felé, Ruth, Jónás, Jézus meggyógyítja a bénát, Bartimeus, Jézus és a vihar, Az irgalmas samaritánus, Jézus és tanítványai, Mennybemenetel és pünkösd, Egy férfi messze földről

A sorozat füzeteiben a holland kortárs festőművész, illusztrátor, Kees de Kort képekkel meséli el a bibliai történeteket.

Nem megszépített, „europid” környezetet és figurákat teremt, hanem valóban Jézus kortársainak érezhetjük magunkat a sok héber karakter láttán.

A rövid szöveg tömören, lényegre törően mondja el a történeteket, hűen a bibliai szöveghez, mégis alkalmazkodva a gyerekek befogadói szintjéhez. Éppen ezért kiválóan alkalmas olyan gyerekek kezébe, akik értelmi vagy nyelvi hátrányuk miatt olvasási nehézséggel küzdenek.

A könyvek adatai: 13×13 cm, tűzött, színes nyomás, 28-36 oldal.

A pályázati kiírás és adatlap innen letölthető

A pályázat benyújtásának határideje: 2016. június 10.